Přestože začátek sezony byl mizerný. Boskovice porážely i silné soupeře a čtvrtfinálové derby s Blanskem začínaly doma. První zápas prohrály až po nájezdech, druhý v Blansku s přehledem vyhrály. V neděli se fanoušci boskovického hokeje těšili na potvrzení postupu do semifinále. Místo toho přišla prohra a taky zklamání. „Jsem rád, že hráči odehráli zodpovědně i tu třetí třetinu," říká v rozhovoru boskovický trenér.

Máte zkušenější tým, přesto v play-off vyhrálo Blansko…

Ačkoliv máme mančaft zkušenější a starší, tak ty roky se projevují, bylo nás málo. Blansko mělo daleko širší kádr, než máme my, a nějaká zranění nám do toho skočila, takže jsme museli trošku improvizovat.

Ani za nepříznivého stavu jste to nezabalili, asi bylo těžké hledat nějakou motivaci, když jste prohrávali o čtyři góly.

Za stavu 0:4 si myslím, že jsme nepůsobili rezignovaně, skočili jsme do té třetí třetiny, začali jsme se zlepšovat a jsem rád, že to kluci vzali takhle zodpovědně a rozloučili se s diváky a třetí třetina vypadala tak, jak vypadala.

Paradoxně sérii rozhodly venkovní zápasy, čím to bylo?

Je to zajímavé, že ani jedno z mužstev nevyužilo domácí prostředí. Ale myslím si, že tady v téhle soutěži nerozhoduje moc venkovní nebo domácí prostředí. Je to blízko a dá se říct, že derby, takže kde se hraje, není asi to hlavní.

Trenér Grünwald říkal, že sem blanenští hráči jezdí rádi, že se jim na boskovickém ledě dobře hraje, jak to mají boskovičtí hráči?

Myslím, že se v téhle sérii hrál vůbec hezký hokej, nebylo to klasické vyhecované derby, kdy bychom se všichni rvali, ale že se hrál hokej a lidi se na něj přišli podívat a přišli se pobavit.

IVETA BORKOVÁ