Hokejisté Dynamiters Blansko se rozjíždějí do nové sezony. A vypadá to, že s minimálně stejně silnou sestavou jako vloni. Z Boskovic přišel bývalý blanenský hráč Petr Látal a doplnil tak řadu zkušených hokejistů. Tesaře, Pazderu, Hrůzu, Němce a Antoňů obklopují mladí hráči Dynamiters. V prvním přípravném utkání si sice Blansko poradilo s Velkou Bíteší 5:1, ve druhém se stejným soupeřem utrpěli o víkendu debakl 4:7. „To jsme nezvládli, nechali jsme soupeře hrát, a takhle to dopadlo," povzdechl si v rozhovoru trenér Petr Drahovzal. Ten povede mužstvo v krajské lize i letos.

Jaké jsou změny v týmu?

Odešli dva hráči do Velké Bíteše, Štěpánek a Grmela. Posílili jsme na gólmanském postu, přišel z Hodonína Martin Šenk. A do útoku se vrací Petr Látal, který hrál loni za Boskovice.

Zkušení hráči jako Tesař, Pazdera, Hrůza a další zůstávají?

Ano, Hrůza, Tesař, Antoňů, Pazdera, Němec, Jedlička zůstávají.

Šenk bude v bráně jedničkou?

Jedničkou zůstává Jarmil Vlach, ale s Vybíralem a Šenkem tvoří vyrovnanou trojici.

Jaký máte cíl do letošní sezony?

Rádi bychom hráli aspoň to semifinále jako vloni.

Víte o změnách v obsazení soutěže?

Ubyl nejlepší tým Moravské Budějovice, který získal licenci pro druhou ligu, a Uničov, který odešel do Olomouckého kraje. Přibylo Uherské Hradiště a záložní tým Břeclavi.

Bude tam někdo tak silný jako v minulých ročnících Moravské Budějovice?

Uvidíme, jakou budou mít soupeři sílu a jak se bude soutěž vyvíjet. Každá sezona a každý zápas je jiný. Někteří kluci se ke konci loňské sezony už pěkně vyhráli, tak uvidíme.

Už za dva týdny hrajete s Boskovicemi…

Derby je hned ve druhém kole, já myslím, že je to dobře i pro diváky, na zápas se těšíme. Boskovice podobně jako ostatní týmy v krajské lize dávají sestavu dohromady na poslední chvíli, ale pak mají velice silné mužstvo.

Tesař a Pazdera jsou ještě v trestu, jak to s nimi vypadá?

Jednáme o zkrácení trestu z prvního semifinále v Boskovicích. Původně měli stát až někdy do půlky listopadu. Podle mých informací se komise ještě nesešla, každopádně je jisté, že nebudou hrát v sobotu ani v derby s Boskovicemi.

Odehráli jste dvě utkání s Velkou Bíteší, to první jste jasně vyhráli…

V tom prvním utkání se možná projevilo, že jsme byli déle na ledě a Bíteš také nepřijela v plné sestavě, chyběly i posily od nás.

Zato ve druhém jste dostali sedm gólů. Prohráli jste 4:7, a přitom jste vedli 2:0.

Vůbec jsme nezvládli konec zápasu. Nebyl jsem spokojený s hráči ani s gólmany. Přestali jsme hrát a dopadlo to, jak to dopadlo.

Postavil jste v sobotu nejlepší sestavu nebo jste spíš experimentoval?

Neměli jsme nejsilnější sestavu, chtěl jsem vyzkoušet nějaké varianty, ale to nás neomlouvá.

Krajská liga

1. kolo: sobota 29. září, 17.00, Uherské Hradiště - Blansko; neděle 30. září, 17.00, Boskovice - Šternberk

2. kolo: sobota 6. října, 18.00, Blansko - Boskovice