Boskovice byly v prvním zápase jasně lepší než soupeř. Čtyřikrát využily přesilovku a celkově vyhrály jasně 6:0. Kometa Úvoz, která za sebou měla třízápasovou vyrovnanou bitvu s Velkým Meziříčím, působila unaveně.

„Podali jsme stoprocentní výkon. Je možné, že Kometě zápas navíc zůstal v nohou,“ uvedl po prvním utkání Hrachovina. Ten se těšil na vyvrcholení soutěže, nakonec seděl pouze na střídačce, kvůli zranění z utkání v Bíteši. „Samozřejmě mě to mrzí, že jsem nenastoupil, ale Tomáš Zrza chytal fantasticky,“ pochválil druhého gólmana Hrachovina.

Málokdo čekal před prvním finálovým zápasem takhle jednoznačný průběh. Boskovičtí hokejisté si ovšem schovali nejlepší formu na play-off. Diváci tak mohli být nadšení podobně jako při výhře v semifinále nad Velkou Bíteší.

Minervě chyběl kromě Hrachoviny i kapitán Buďa a Horáček. První třetina byla opatrnější. V osmé minutě se domácí poprvé prosadili, gólman hostí neudržel kotouč a za jeho záda jej dorážel Blaha. To bylo v první části gólově vše, další šance gólmani na obou stranách zlikvidovali.

Boskovice si schovaly hlavní střelecké představení do druhé třetiny. V přesilovkách se trefil postupně Karný, Šlapanský a Blaha a Kometa střídala gólmany. Hosté se sice do šancí dostali, ale Zrza předváděl vynikající práci. Brňanům nepomohla ani minutová přesilovka pět na tři v závěru druhé části.

Na začátku třetí třetiny zachránil gól Zrza. A hosté promarnili i další skoro dvouminutovou početní výhodu pět na tři a po ní přišel trest, Komínek zvýšil vedení domácího týmu na 5:0. Kometu pak dorazil šestým gólem Tůma. V poslední minutě ještě nevyužil Roupe samostatný únik. „Rozhodla zodpovědná obrana, gólman i využité přesilovky,“ pochvaloval si po zápase Hrachovina. Ten už sice mohl v Brně nastoupit, ale necítil se ještě ideálně a místo v bráně přenechal opět Zrzovi. „Vítězná sestava by se navíc neměla měnit,“ podotkl před druhým utkáním.

Ve včerejším zápase v Brně Minerva začala o poznání hůř. V první třetině prohrávala 0:2, ale srovnala a nakonec znemožnila Úvoz sedmigólovou výhrou. „Výsledek je pro soupeře dost krutý, za stavu 5:2 zkoušel ještě power–play a my jsme přidali šestý a v závěru ještě sedmý gól, ale byli jsme lepší,“ uvedl Hrachovina, kterého i v Brně výborným výkonem zastoupil Zrza. Ve středu tak můžou Boskovice rozhodnout na domácím ledě.

Finále play–off krajské ligy
1. utkání
SK Minerva Boskovice – HC Kometa Úvoz 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)
8. Blaha (Honzek, Stanček), 21. Karný (Světlík, Kroupa), 26. Šlapanský (Pazdera), 33. Blaha (Stanček, Tůma), 43. Komínek (Provazník), 54. Tůma (Maksa)
Vyloučení: 12:11, Využití: 4:0
Diváci: 225

2. utkání
Kometa Úvoz – Boskovice 2:7 (2:2, 0:2, 0:3)

3. utkání
Boskovice – Kometa Úvoz – středa 2. 3., 18:00
15. Kroupa PP (Karný, Provazník), 16. Provazník (Světlík), 38. Šlapanský PP (Veselý), 51. Komínek (Karný), 55. Veselý (Buďa), 59. Komínek (Karný), 60. Veselý (Šlapanský, Stanček)