Zatímco v domácí v sestavě chyběl pouze dlouhodobě zraněný Pavel Maxa, hosté přijeli jen se čtyřmi obránci a hlavně bez svého nemocného střelce Lubomíra Murína. O to víc si cenili vybojovaného bodu po výsledku 2:1 pro domácí v prodloužení. „Získaný bod má pro nás zlaté tóny. Odsud se dá odrazit k úspěšnému finiši celé sezony,“ zdůraznil kroměřížský kouč Zdeněk Bečka.

Minerva má účast v play-off jistou, velmi pravděpodobně nejhůře ze druhého místa, zatím šestí Hanáci chtějí svoji pozici posunout co nejvýš. Z tohoto pohledu může být Bečka spokojený nejen s výsledkem, ale i s výkonem svých svěřenců.

SK Minerva Boskovice - HK Kroměříž 2:1 pr.
Třetiny: 0:0, 1:0, 0:1 – 1:0.

Branky (nahrávky): 27. Šebek (Krejčiřík, Pelikán), 61. Bednář (Dufek, Špok) – 43. Gazda (Brada).

Rozhodčí: Kudera – Paulík, Strýček.

Vyloučení: 5:6.

Využití: 1:0.

Diváků: 160.

SKMB: Chvátal (Zrza) – Krejčiřík, A. Surý, Dufek, Z. Surý, Vágner, Cívka – Skácel, Klaus, Hnilička – Karný, Bednář, Špok – Benýšek, Šebek, Pelikán – Šmíd. Trenér: Svatopluk Vařeka.

Kroměříž: Svoboda (Karola) – Jergl, R. Šťastný, Osina, Vávra – Ditrich, M. Gazda, Brada – Zavřel, Hradil, Vaněk – Merta, D. Šťastný (F. Laciga), Sedlář. Trenér: Zdeněk Bečka.

Kroměřížští úvodní aktivitou domácího favorita trochu zaskočili. Výborně bruslili a jejich útoky byly přímočařejší než domácí. Minimálně polovinu první třetiny byli herně lepší, vypracovali si i šance. Ty největší Petr Vaněk a Patrik Zavřel. „Zklamala mě opravdu jen koncovka. Heroický byl výkon našich čtyř beků. Prvotřídní výkon podali oba brankáři, za nás Martin Svoboda. V první třetině jsme dominovali, ale chyběl tomu gól,“ konstatoval Bečka.

Domácí se rozjížděli pomaleji, ale i oni si pak vytvořili šance. Svoboda je ale Romanu Skácelovi a Martinu Špokovi zmařil. V závěru třetiny naopak Boskovičtí přežili přesilovku hostů pět na tři.

Po přestávce se hrál opatrnější hokej. Oba týmy vycházely především se zajištěné obrany a šancí ubylo. Do vedení šli domácí ve 27. minutě, když důrazný David Šebek natřikrát protlačil puk za Svobodova záda. Největší šanci hostů si vypracoval Vladimír Sedlář, ale jeho střelu zastavilo břevno.

Úvod třetího dějství byl obdobou začátku první třetiny, s tím rozdílem, že hosté již svoji šanci využili. Ve 41. minutě sice ještě Martin Gazda úspěšný nebyl, ale o dvě minuty později po vyjetí z rohu už výbornému Jaroslavu Chvátalovi šanci nedal.

Důrazné varování vzali domácí vážně a postupně získali mírnou převahu. Martin Špok ani Karel Benýšek ale puk do Svobodovy sítě nedostali, a když se to pět minut před koncem podařilo Davidu Šebkovi, původně uznaný gól neplatil. Hosté reklamovali, že branka byla dosažena po předešlé přihrávce rukou a boskovický kapitán Luboš Bednář to sportovně potvrdil. Gesto hodné na cenu fair-play.

V samotném závěru odmítl tříbodové vítězství kroměřížský Jiří Jergl, který jel patnáct vteřin před koncem sám na Chvátala a ten svůj tým už poněkolikáté v utkání podržel.

Zápas tak dospěl do prodloužení 4 na 4 a následně 3 na 3. V něm ale hosté faulovali a Minerva mohla vyslat na led čtvrtého hráče. V 61. minutě Luboš Bednář v přesilovce zápas rozhodl. „Bylo to naše letošní čtvrté prodloužení a zároveň čtvrté vítězné. V utkání se hrál pohledný a rychlý hokej, i když vyložených šancí nebylo mnoho. Hosté si podle trenéra Bečky přijeli pro bod, a to se jim nakonec podařilo. Blíží se rozhodující zápasy základní části. Zatím to vypadá tak, že Uherskému Hradišti trochu dochází dech, a že náš soupeř pro play-off vzejde z trojice Kroměříž, Uherský Brod, Břeclav,“ konstatoval hrající asistent trenéra Vařeky Tomáš Karný.

První ročník koštu pálenek pořádali v Petrovicích. Sešlo se tam devětadvacet vzorků. Zvítězila slivovice s medem.
První košt pálenek v Petrovicích měl úspěch. Kořalky příště doplní i koláče

Dvacáté kolo je na pořadu v sobotu. Boskovice nastoupí v 17.00 hodin v důležitém souboji v Uničově. Dynamiters Blansko přivítají na svém ledě o hodinu později poslední Štiku Rosice.