Velká Bíteš vede krajskou ligu, i když v minulém kole doma zaváhala a s Velkým Meziříčím prohrála 6:2. V Blansku se hrál svižný hokej a v první dvacetiminutovce padaly i branky. Pak už ne. Skóre otevřel už ve čtvrté minutě Jílek, za hosty srovnal Trnka. A Velká Bíteš před koncem první části zareagovala i na druhou branku domácích. Po dvaceti minutách to bylo 2:2. „Po první třetině to skončilo, pak už jsme my i soupeř drželi obranné pásmo a čekali na chyby soupeřů," Čekání se protáhlo až do šedesáté minuty a rozhodovaly samostatné nájezdy. V nich uspěli domácí a s lídrem vybojovali cenné dva body. „Rosice prohrály s Boskovicemi, takže na ně už máme náskok osm bodů, play-off ale pořád nemáme jisté," upozorňuje blanenský trenér.

V sobotu jede jeho tým do Velkého Meziříčí. To mělo ve čtvrtek pauzu, ale před ní šňůru čtyř vyhraných zápasů a skalpy takových týmů jako Boskovice nebo Velká Bíteš. A Blansko na jejich ledě v prosinci prohrálo 8:2. „Snad už budeme v lepší sestavě než před Vánoci. Velké Meziříčí je nevyzpytatelný tým, my tam rozhodně nejedeme prohrát," připomíná Grünwald.

Boskovice jely do Rosic v roli favorita, ovšem po první třetině to bylo 1:1. „Nám šlo hlavně o to, nepodcenit je. Bohužel jsme dvacet sekund před koncem první třetiny dostali vyrovnávací gól. Pak byla bouřka v kabině a od druhé třetiny už jsme kontrolovali hru," popsal trenér a hráč Minervy Tomáš Karný. Ve druhé třetině si Boskovičtí udělali z rosické brány střelnici a pěti góly rozhodli. „Se svým soupeřem jsme dokázali držet krok pouze v první třetině. Druhá část hry rozhodla o osudu celého zápasu, soupeř zatížil naše konto pěti brankami, což po vyrovnané první části hry bylo pro domácí tým příliš," okomentovali zápas na oficiálním webu Štiky.

Ve třetí třetině sice ještě padlo po dvou brankách na obou stranách, ale Boskovice už si vedení hlídaly. O víkendu mají volno, další zápas hrají až 30. ledna ve Velké Bíteši.

Krajská liga – 22. kolo

Dynamiters Blansko HK – HC Spartak Velká Bíteš 3:2 SN (2:2, 0:0, 0:0)

Branky: 4. Jílek (Kazda, Bílý), 16. Jakubec (Zukal, Bažant), rozhodující nájezd Zukal – 12. Trnka (Touška, Petrčka), 19. Štěpánek (Jochman, Kožár)

HC Štika Rosice – SK Minerva Boskovice 3:8 (1:1, 0:5, 2:2)

Branky: 20. Kozel (Medřický, Pospíšil), 51. Buhaj (Medřický, Řeřucha), 55. Pospíšil (Hakl) – 8. Hnilička (Surý Zbyněk, Matouš), 25. Skácel (Bednář, Karný), 28. Matouš (Hnilička), 31. Klimeš (Karný), 33. Hnilička (Matouš, Lysoň), 40. Maksa (Matouš, Veselý), 45. Matouš (Klimeš, Veselý), 56. Zvolánek