Blansko čekal těžký soupeř, Kroměříž dala kolo předtím Šternberku na jeho ledě desítku. A i sobotní zápas si od začátku pohlídala. „V polovině zápasu to bylo 6:1. Problém nebyl ten rozdíl, ale to, že byli lepší, neměli jsme na to, otočit utkání," připustil trenér Dynamiters Petr Drahovzal.

Domácí lépe kombinovali, byli důraznější a dařilo se jim dávat branky. Hosté zastavovali jejich tlak často jen za cenu faulů. Osobní trest do konce utkání dostal Tesař. Jediné plus ze zápasu je pro kouče Blanska jen to, že všechny čtyři branky dali jeho svěřenci z přesilovek.

Nakonec Kroměříž Blansku nastřílela devět branek a v tabulce už je osmá, o bod a příčku právě za Dynamiters.

Bez bodu přijely i Boskovice z Uherského Ostrohu. Utkání měly přitom dobře rozehrané a vytvořili si i více šancí. „Vedl jsme v první třetině 2:0 a pak jsme neproměnili spoustu šancí, mohlo to být klidně 5:0," posteskl si trenér Minervy Robert Holý. Místo toho domácí srovnali, pomohli jim i šťastné branky. „Jeden gól byl evidentně i bruslí," doplnil Holý.

O výhře domácích rozhodla poslední třetina, ve které padla jediná branka. Desátý Uherský Ostroh se po výhře bodově dotáhl na deváté Boskovice. „Nemám hráčům co vytknout, bojovali až do konce. Bohužel bychom potřebovali spíš fotbalovou branku, abychom dali góly," glosoval střelecké trápení boskovický trenér.

Boj o play-off

Ve vloženém 19. kole přivítá Blansko doma Velkou Bíteš, Boskovice Plumlov. V obou případech jsou favorité domácí týmy, které potřebují nutně bodovat. „Jestliže postoupí do play-off pouze první čtyři týmy z každé skupiny, e naše situace opravdu kritická. Musíme nutně vyhrát a doufat, že to v dalších zápasech vyjde," uvědomuje si Holý před utkáním s Plumlovem. Minerva ho odehraje až v pátek v šest večer, o víkendu má totiž volno.

Blansko hraje s Velkou Bíteší už ve čtvrtek v šest. A bude to utkání o šest bodů. „Bíteš je silnější než vloni, přesvědčili jsme se o tom už v přípravě. Ale já doufám, že vyhrajeme," uzavírá Drahovzal před čtvrteční bitvou. V neděli pak hraje jeho tým další zápas v Uherském Ostrohu.

Kroměříž – Blansko 9:4 (3:1, 4:1, 2:2)

Uherský Ostroh – Boskovice 3:2 (2:2, 0:0, 1:0)