Budeme potřebovat (na 4 porce):
- 4 plátky vepřové krkovice
- 250 g sýru (eidam)
- 2-3 vejce
- 4 lžičky plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- 800 g hranolek
- tatarská omáčka
- 2 hrsti listového salátu
- lžíce olivového oleje
- šťáva ze 1/4 citrónu

Postup:
Sýr nastrouháme.
Do mísy dáme nastrouhaný sýr a přidáme vejce. Nejdříve jen 2.
Vidličkou promícháme. Chceme získat směs sýra a vajec, takové konzistence, aby vejce sýr spojilo, ale nebyla příliš řídká. V případě potřeby přidáme třetí vejce.
Sýrovou směs opepříme a promícháme.
Plátky masa z obou stran opepříme a osolíme.
Maso dáme na plech s pečícím papírem v dostatečné vzdálenosti od sebe.
Potřeme hořčicí.
Nakonec dáme nahoru naší sýrovou směs a rovnoměrně rozprostřeme.

Pečeme při 200 °C 15-20 minut, dokud nebude sýr do zlatova.
Salát smícháme s olivovým olejem, citrónovou šťávou a solí.
Hranolky usmažíme.
Podáváme s tatarskou omáčkou.
David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.