Plněné minirohlíčky

Budeme potřebovat:

  • na těsto
    • 300 g hladké mouky
    • 200 g polohrubé mouky
    • 150 ml sádla
    • 1 kostka droždí
    • 250 ml mléka
    • špetka cukru krupice
    • sůl
    • 1 vejce na pomazání
  • na náplň
    • 400 kyselého zelí
    • 200 g anglické slaniny
    • 200 g nastrouhaného sýra
  • na posypání
    • kmín, mák, hrubá sůl, chilli, sezamová semínka 
Pizza nepizza
Pizza z bramborového těsta: Je jednoduchá, rychlá a překvapí chutí

Postup:

1. Mléko zahřejte, aby bylo vlažné. Vsypejte do něj půl lžičky cukru, lžičku mouky a zamíchejte. Rozdrobte do něj droždí. Nechejte stát na teplém místě 5-10 minut. Až se na povrchu začnou tvořit bubliny, kvásek je hotový.

2. V míse smíchejte obě mouky, kvásek, sůl a přidejte sádlo. Umíchejte hladké nelepivé těsto. To nechejte hodinu kynout na teplém místě.

3. Těsto vyválejte do tvaru kruhu a rozřízněte na osm výsečí. Na každou dejte náplň – plátky salámu nebo slaniny, trochu zelí a nastrouhaný sýr.

4. Rohlíčky zamotejte, začínejte od širší části výseče. Naskládejte je na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozšlehaným vajíčkem.

5. Pečte na 200 °C, dokud rohlíčky nezezlátnou. Bude to trvat asi 30-45 minut.

Alena Elly Kolaříková, autorka blogu Bohyně kuchyně, má tři děti, práci a koníčky, ale nechce sebe ani rodinu šidit na jídle. Naučila se tedy vytvářet chutná a na pohled krásná jídla, u nichž nemusíte trávit hodiny v kuchyni, ale která jsou většinou hotová do třiceti minut. Na svém kontě má dvě Božské kuchařky. Její recepty můžete sledovat i na Instagramu.