Červené curry s kuřecím masem a zeleninou
Budeme potřebovat (na 3 porce):
- 6 vykoštěných horních kuřecích stehen
- 50 g červené curry pasty
- 1 plechovka kokosového mléka
- 10 cherry rajčátek
- zelenou část ze dvou jarních cibulek
- půl červené cibule
- výhonky hrášku (nebo hráškové lusky ready to eat)
- sůl
- pepř
- chilli dle chuti
- rostlinný olej
- šťávu z 1/2 limetky
- 9 menších tortill
Postup:
1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
2. Dáme do misky a smícháme se solí, pepřem a dvěma lžícemi oleje.
3. Pánev (bez oleje) rozpálíme na maximum.
4. Vložíme maso a zprudka opékáme do lehce zlatova.
5. Opečené maso dáme stranou.
6. Snížíme plamen a krátce opečeme curry pastu, jen aby se rozvoněla.
7. Poté zalijeme kokosovým mlékem a necháme provařit do zhoustnutí.
8. Mezitím si nakrájíme zeleninu na menší kousky. Výhonky přetrhneme na půl, ať nejsou v talíři příliš dlouhé.
9. Když curry zhoustne, tak přidáme na 2 minuty na mírném plameni prohřát maso.
10. Dochutíme solí a chilli.
11. Odstavíme z plotny a vmícháme šťávu z půlky limetky.
12. Servírujeme s tortillami a přidáme zeleninu, která přidá jídlu další čerstvost.
David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.