Podobné kousky diváci milují a chodí kvůli nim na fotbal. Ojedinělé a kuriózní góly se vždy zaryjí do paměti a každý na ně dlouho vzpomíná.

Kdo by třeba neznal úspěšný volej Nizozemce Marka van Bastena ve finále mistrovství Evropy v roce 1988. Čeští fandové už asi nikdy nezapomenou na geniální dloubáček Karla Poborského ve čtvrtfinále Eura 1996 proti Portugalsku.

Podívejte se na gól brankáře Marka Jaštíka ze zápasu Vacenovic proti Miloticím (1:1):
#video|6967588#

Tematickou stranu věnovanou nižším fotbalovým soutěžím na jižní Moravě najdete v úterním tištěném Deníku Rovnost

Legendární je i jediný reprezentační gól ikony brněnského fotbalu Karla Jarůška, který lidé denně dva roky vídali ve znělce Branek, bodů, sekund. „Bylo to hned z výkopu. Ondruš nahrával Masnému, ten mi pustil míč mezi nohama a já ho z plného běhu trefil k zadní tyči. Nestřílel jsem z kdovíjaké dálky, ale šlo o pěkný zásah," vzpomínal Jarůšek na zářez italskému gólmanovi Dinu Zoffovi z roku 1978.

Uvedené příklady výstavních branek se udály na vrcholné úrovni, nevyhýbají se však ani regionálním soutěžím. Fandy na jižní Moravě o víkendu potěšil třeba záložník Jan Urban z Bystrce.

Druhý gól při výhře 6:0 nad brněnskou Spartou zaznamenal ještě ze své půlky hřiště. „Podobně jsem se trefil možná někdy při školním fotbale. Brankáře při zápase často sleduji a občas to zkouším. Po soupeřově rohu se ke mně dostal odkopnutý míč, neměl jsem komu přihrát, ani se mi nechtělo moc běžet," popsal Urban.

Kompletní článek najdete v úterním tištěném Deníku Rovnost