„Ty dohrávky, to pak bude mazec, jsem zvědavý, jak to všechno odehrajeme," říká výstižně trenér Kunštátu Petr Lokouta. Ten už má zraněné hráče, forma, kterou měl jeho tým skvěle načasovanou, taky nemusí vydržet věčně.

V Boskovicích se mělo hrát už druhé jarní derby. V prvním kole s Blanskem, teď s Ráječkem. Nehraje se nic. Tedy hraje, další příprava s Kunštátem plus přátelské zápasy ostatních týmů. A jak je možné, že se hraje? Boskovice mají umělý trávník, klidně se daly hrát i mistrovské zápasy. „My jsme hrát mohli a i jinde by to asi šlo. Chápu, že jim jde o regulérnost soutěže, ale je to krajský přebor, nejsme v lize," myslí si boskovický trenér Milan Peša.

Framoz Rousínov měl odstartovat jarní část krajského přeboru utkáním, které bylo označováno za šlágr celého jara. Přijet mělo Blansko k souboji domácího druhého týmu tabulky s jejím lídrem. „Je to nepříjemné, ale musíme brát věci, jak jsou. V týdnu bylo hřiště pod vodou a do soboty by se těžko dalo do pořádku tak, aby se na něm dal hrát slušný fotbal," konstatoval trenér Framozu Petr Krahulec. Jeho tým neměl za zrušené minulé kolo domluvenou náhradní přípravu a soustředil se právě na zápas s Blanskem.

To Blanenští s odklady počítají. Sami mají zavřená od správce až do odvolání obě hřiště. „V sobotu budeme hrát v Brně se Soběšicemi," hlásí další přípravný zápas trenér Blanska Jiří Hajský. Ten chápe, že se na takových terénech nedá hrát, nerozumí ale tomu, proč se zápasy vůbec plánují na nevlídné podzimní a brzké jarní termíny.

Ráječko se výborně připravilo na turnaji v Líšni. Jenže to už je hluboká historie. Potom byly zápasy se slabšími soupeři na závěr přípravy, pak zase příprava a zase. O víkendu Olympia chtěla dodržet svůj azyl na VUT v Brně. „Teď jsem strávil dvě hodiny zajišťováním soupeře. Chtěli jsme někoho silnějšího, ale je těžké někoho na poslední chvíli sehnat. Nakonec jsme se po zralé úvaze rozhodli dát hráčům volný víkend," vysvětlil ve čtvrtek večer sekretář Ráječka Marek Bláha.

První dvě zrušená jarní kola se mají hrát dvě středy na začátku května. Výkonný výbor krajského fotbalu rozhodl o zrušení všech krajských soutěží o tomto víkendu v týdnu. O náhradních termínech rozhodne STK a vydá novou a především doplněnou termínovou listinu pro jarní část.

Odložené jsou i zápasy divizního dorostu. Ten blanenský si domluvil zápasy s mužskými okresními týmy na umělé trávě v Boskovicích.

Na zasněžených hřištích se hrát nedalo, to je všem jasné. Jenže co bude, až sníh roztaje a trávníky budou jako nacucaná houba? „Teď je hřiště celé pod sněhem, až sleze, tak to bude taky zajímavé. Naštěstí pak máme dva zápasy venku," říká Loukota. Přijde čtvrtý nebo i pátý odklad? Nakonec proč ne, NHL se rozjela i po delší pauze.

Fotbal - příprava

sobota 6. 4.,

10:30, UT Boskovice

FK Blansko ml. dorost – Sokol Lažánky (muži)

13:00, UT ZŠ Janouškova, Brno

FK Blansko st. dorost – FK Adamov (muži)

15.45, UT Boskovice

Boskovice – Kunštát

16:00, UT Boby Brno

FK Blansko – FC Soběšice

Olympia Ráječko – volno

neděle 7. 4.

10:00, UT Boby Brno

FK Blansko B – TJ Vysočany