Přesně po 140 dnech fotbalového půstu naservírovali blanenští hráči svým fanouškům první jarní chod. Za celý zápas nenašli ideální recept, nevycházela jim kombinace ani individuální akce. Výtečně okořenil nevýrazný výkon v 81. minutě Jan Koudelka. „Byli jsme moc rádi za jeho akci, protože jsem přemýšlel už předtím, že bych ho vystřídal, a, zaplaťpánbůh, jsem dal na nějaký vnitřní pocit, že on je hráč, který je schopný i v poslední minutě něco udělat, vyplatilo se to," líčil s úlevou a třemi body v šatně domácí trenér Jiří Hajský.

Vybrat a vyzdvihnout nejzajímavější akce z prvního poločasu nejde. Ne, že by byla jedna hezčí než druhá. Nebyla žádná. Fotbal na Údolní svazovala taktika a kazily ho nepřesnosti. Obranu hostujícího celku se pokoušel provětrat Nečas i Koudelka, jenže ani individuální akce nebyly klíč ke gólmanu Neumanovi, zámku na brance Staré Říše. Na balon si sáhl také domácí strážce klece Juran, ve 35. minutě vyběhl proti Brnickému, který se prodral skrz blanenskou obranu, nenechal se nachytat na jesle a míč odkopl do zámezí.

Po přestávce se Blansko pokoušelo rozpohybovat ukazatel skóre, Koudelka přestřelil z pár metrů nebo si míč příliš ukopl. V 78. minutě přesvědčil Juran své spoluhráče, že se na něj můžou stoprocentně spolehnout. Vodáček ani Vácha neuspěli proti domácímu gólmanovi, který nejprve předvedl parádní zákrok nohou a poté čapnul balon do rukavic.

Ten, kdo propásl 81. minutu, přišel o vše zajímavé, co zápas nabídl. Hlavní roli si zahrál Koudelka, po náběhu z levé strany na střed hřiště vypustil jedovatou ránu, která uštkla soupeře. Vymetený horní růžek soupeřovy brány znamenal obrovskou úlevu pro celý blanenský tým a radost pro 260 diváků, kteří přišli Blansko podpořit. „Doufal jsem, že to udržíme, i kdybychom měly balony zakopat někam pryč," říkal po zápase s úlevou domácí hrdina Koudelka.

Zbývající desetiminutovka už byla zase taktickou hrou plnou střídání především ze strany domácích, a k jejich spokojenosti svítil i po závěrečném hvizdu na ukazateli skóre stav 1:0. „Přijeli jsme si pro bod, bohužel ho nemáme. Za bojovnost nemůžu hráčům vytknout nic. Ale hra nebyla dobrá," říkal zklamaně asistent hrajícího trenéra Staré Říše Kadlece Luděk Kovačík.

„S fotbalem to nemělo moc společného, ale důležité jsou tři body. Potřebujme nahrát zezačátku bodový základ, abychom se odpoutali z bezprostředního nebezpečí, aby se trošku pozvedla psychika. To byl dnešní cíl, který se nakonec vydařil," pochvaloval si Hajský.

Díky vítězství stáhli svěřenci trenéra Hajského čtyřbodový náskok Staré Říše na rozdíl jediného bodu. Příští týden se FK Blansko představí na hřišti předposlední Bystřice nad Pernštejnem.

FK Blansko – FSC Stará Říše 1:0 (0:0)

Branky: 81. Koudelka

Blansko: Juran – Čoupek, Müller, Šplíchal, Gromský – Zouhar, Skoupý (46. Pospíšil), Nečas, Buchta (60. Hansl) – Trtílek (90. Pokorný), Koudelka (88. Hepp)

Stará Říše: Neuman – Bartoš, Dvořák, Kadlec, Príborský – Vodáček, Vácha, Tichánek, Rygl (73. Kratochvíl) – Brnický (70. R. Pokorný), Osumanu

ŽK: Skoupý, Gromský, Koudelka – Brnický, Osumanu, Neuman

Diváci: 260

IVETA BORKOVÁ