Domácím chyběl Korytář i kanonýr Pernica, s absencemi se ovšem vypořádali výborně. Ve druhé minutě otevřel skóre Michal Kašpárek, který svým výkonem dokázal, že patří do sestavy. V prvním poločase spálili domácí hráči ještě několik tutovek, bránu překopával hlavně Štrajt. „Kdyby to bylo už v poločase 5:0, nemohl by se nikdo divit," poznamenal trenér Vilémovic Antonín Lukáš.

Jenže diváci se jen chytali za hlavu při dalších neproměněných šancích. Uklidnil je až v poslední akci první půle Martin Švihálek, který vybojoval míč a přízemní střelu poslal ke vzdálenější tyči. Vzápětí rozhodčí odpískal konec poločasu a hostům bylo jasné, že s omezenou sestavou budou ztrátu jen těžko dohánět.

Ve druhém poločase už diváci moc jasných šancí neviděli. Dál to zkoušel Švihálek, který prošel přes obranu, ale pokus o střelu mu vychytal gólman, v 61. minutě pak pronikl do vápna Opletal, který vyhrával souboje celý zápas, zakončil ovšem vedle. Vidět byli Eliáš a Štrajt, ale skóre se už se neměnilo. Ojedinělá střela vysoko nad bránu rousínovského Žočka jen dokumentovala marnou snahu o zkorigování výsledku. Šance si ale nevytvářeli ani domácí, stačilo jim pohlídat si vedení.

Hosté, kteří přijeli v úzké sestavě doplněné mladíky, se na nějaký tlak nevzmohli a odjeli se zaslouženou prohrou. „Rozhodly naše individuální chyby na začátku a na konci prvního poločasu. Ve druhé polovině jsme se snažili s tím něco udělat, ale už se nám to nepodařilo. Nedokázali jsme si také poradit s hrou po větru," popsal trenér hostů Radek Paulík.

Domácí se naopak radovali z druhé výhry. „Vyhráli jsme zaslouženě, Kašpec (Michal Kašpárek) to pěkně trefil na začátku a pak jsme měli ještě asi pět tutovek. Druhý gól na konci poločasu nás uklidnil. I když druhý poločas jsme hráli proti větru a moc nám to nešlo," vrátil se k zápasu pilíř domácí obrany Josef Maška.

Rousínov B se po bezgólové remíze předposlední Líšně C s prvním Vyškovem B propadl na poslední místo. Vilémovice mají po dvou jarních výhrách na osmém místě 22 bodů. „To, že jsme vyhráli v Čebíně, je super, doma se to očekává. Každopádně každý bod je dobrý," myslí si Maška. V neděli čeká jeho tým derby v Rájci-Jestřebí, který vyhrál 1:0 v Podolí.

Dvěma remízami 3:3 zahájily jarní část I. B třídy Jedovnice. Po utkání v Pačlavicích skončil stejným výsledkem i domácí zápas se Slavkovem. Lipovec doma prohrál s Pačlavicemi 3:2. Po poločase prohrával už o tři branky, ve druhém poločase sice snížil Michal Zouhar a Jan Sedlák, ovšem hosté těsnou výhru udrželi a upevnili si druhé místo.

Ze sestupové lopaty uniká s Rájcem i Černá Hora, která získala důležité tři body v domácím utkání s šestými Soběšicemi. V neděli hraje o šest bodů v předposlední Líš­ni.

I. B TŘÍDA, SKUPINA A

16. kolo

Vilémovice – Rousínov B 2:0 (2:0), 2. Kašpárek Michal, 44. Švihálek Martin. Diváků: 50.

Jedovnice – Slavkov 3:3 (3:1), 19. Galita Jan, 28. a 45. Lehotský Juraj – 23. a 55. Michálek Dominik, 57. Houšť Petr. Diváků: 200.

Černá Hora – Soběšice 1:0 (1:0), 32. Koupý Daniel. Diváků: 120.

Lipovec – Pačlavice-Dětkovice 2:3 (0:3), 53. Zouhar Michal, 68. Sedlák Jan – 4. Jiříček Josef, 42. Doležel Pavel, 45. Grepl Martin. Diváků: 130.

Podolí – Rájec-Jestřebí 0:1 (0:1), 41. Sedlák Jakub (pen.).