Výsledek 4:1 je jednoznačný, vyhrát ale klidně mohli hosté. „V prvním poločase to mohlo být klidně 2:1 pro nás nebo 3:0 pro Boskovice," potvrdil gólman Kunštátu Ivo Loukota.

Ani Kunštát ani Boskovice nechtěly hrát nějaký opatrný taktický souboj na bod. Útočilo se na obě strany a diváci se bavili. „V prvním poločase měl Kunštát čtyři gólové šance, dal jednu branku, my jsme měli tři a nedali jsme žádnou," okomentoval vývoj hry boskovický trenér Jan Havlíček. Z tutovek padl jen jeden gól, když se trefil kunštátský Boček.

Boskovicím pomohla domluva v kabině a po přestávce vlétli na domácí. Jenže se opakovalo to, co v první půlce. Fadrný ani Odehnal neproměnili a Kunštát začal být nepříjemný v rychlých útocích. A udeřil v 62. minutě. Po krásné kombinaci překonal gólmana Boskovic Erik Mihola. Trenéři hnali boskovický tým za snížením, ale domácí hráči znovu překonávali rychlou kombinací hostující obranu. V 71. minutě dorazil své bývalé spoluhráče Antonín Preč, když zakončil další pohlednou akci. „Byla to dobrá akce a pěkná přihrávka, už šlo jen o to trefit bránu na zadní tyčku," popsal střelec třetí branky.

Krutá porážka

A boskovický gólman ještě vychytal další tutovky. V 80. minutě už poněkolikáté utekl po pravé straně Fadrný, ale Paděra ve vápně na míč nedosáhl. V 87. minutě po střetu s domácím gólmanem snížil na 3:1 střídající Martin Preč. Jenže domácí si soupeře vychutnali až do konce. V 91. minutě uzavřel na 4:1 Karel Stehlík. Znovu to bylo z levé strany a o skrumáži v brankovišti hos­tů.

„Ve druhém poločasu, kdybychom dostali do 60. minuty dva nebo tři góly, nemohli jsme se divit. My jsme taky nedali nějaké šance, ale tu smůlu v zakončování si dnes vybraly Boskovice," uvedl po utkání Antonín Preč. Pro něho byl souboj pikantní v tom, že hrál proti bývalým spoluhráčům. „Hrál jsem v Boskovicích celý život, bylo to zvláštní, i před zápasem jsem byl trochu nervózní. A kamarádi si taky kopli," popisoval.

Kunštátští po utkání slavili s diváky, hosté se rozklusávali a rozebírali zápas. „Do 65. minuty druhého poločasu jsme byli lepším týmem, bohužel jsme nedali šance. Celý zápas zlomil druhý gól Kunštátu.

Každopádně hráčům děkuji, i těm, co nás doplnili z dorostu a z béčka, chyběli nám tři hráči ze základu, zranění Kamil Janíček, Antonín Kolář a Matěj Černý," řekl boskovický kouč Havlíček, který uznal vítězství soupeře. „Prohráli jsme a teď už se díváme na další zápas," doplnil.

Kunštát vystřídal Boskovice na druhém místě, první Moravská Slavia má po výhře 2:1 v Líšni náskok pěti bodů.

Bořitov vyhrával v Soběšicích po prvním poločase 2.0, nakonec odjel s remízou 2:2 a dohrával bez vyloučeného střelce branky Radka Bezděka. Bořitov je v tabulce devátý.

V I. B třídě se hrálo další okresní derby. Doubravice hostila druhý Rájec-Jestřebí a potvrdila skvělou jarní formu. Rájec porazila 3:1. V neděli hraje Doubravice v Lipovci. Vedoucí Lipovec jel ke šlágru kola do třetích Bohdalic. Souboj skončil remízou 1:1, Lipovec má v čele soutěže tříbodový náskok před Rájcem, který už ale bodově dotáhly právě Bohdalice. Čím dál hůř to vypadá s posledním týmem, rezervou divizního Blanska. V sobotním zápase s Rousínovem B měli Blanenští ještě za stavu 2:2 šance jít do vedení, ale skóroval jen soupeř a odjel s výhoru 4:2. Blansko má osm kole před koncem ztrátu na předposlední Medlánky už osm bodů.

Krajský fotbal

I. A, sk. A

FK Kunštát – FC Boskovice 4:1 (1:0) Boček, Mihola, Preč A., Stehlík – Preč M.

FC Soběšice – Sokol Bořitov 2:2 (0:2) Sabela, Motyčka J. – Richtr, Bezděk

ČK: Bezděk (Bořitov)

I. B, sk. A

Doubravice – MKZ Rájec-Jestřebí 3:1 (1:0) Aujezdský, Kuběna, Pijáček – Formánek

FK Blansko B – Framoz Rousínov B 2:4 (2:2) Majer, Pokorný – Pupp 2, Honek, Lička

Sokol Bohdalice – Sokol Lipovec 1:1 (1:1) vlastní – Sedlák