Ve stejné sestavě jako při pohárové bitvě s Frýdkem poslal svůj tým na hřiště domácí kouč i proti Bystřici. Přestože Blansko vstoupilo do utkání s územní převahou, výsledkem jeho snažení byly jen nepovedené centry nebo ofsajdová postavení.

První nepříjemnost pro domácí střídačku zavinilo Trtílkovo zranění. Po souboji musel být ošetřen přímo na hřišti a už ve 31. minutě ho nahradil Hansl. Další zranění utrpěli ve vzájemném hlavičkovém souboji Ullmann s Víchou, oba naštěstí mohli pokračovat ve hře, i když blanenského útočníka čekalo po zápase šití.

Ani jeden z týmů se nepouštěl do vyšperkovaných akcí a diváky, které hra prvního poločasu uspávala, probral ne zrovna šetrným budíčkem Chocholáč. Stoper hostujícího týmu si ve 42. minutě sběhl na Sklenářův centr a hlavičkou otevřel skóre utkání.

V 51. minutě zabránil druhé pohromě ve své síti David Juran. Vyběhl proti Padrtkovi v jasné šanci a reflektivně rukama soupeřovo zakončení vyrazil.

Na druhé straně vzal střelu na svá bedra Hansl, jenže neuspěl stejně jako dorážející Nečas. Juran se vyznamenal další vychytanou šancí, tentokrát po jeho zásahu zhořkly gólové choutky Zbytovskému. A v zápětí přišlo vyrovnání. Prsty v něm neměl nikdo jiný, než navrátilec do Blanska Ondřej Ullmann. Hlavou nasměroval míč po centru Čoupka přesně do brány.

Radost ze srovnání na Údolní nevydržela dlouho. Už za tři minuty si nedokázala blanenská obrana poradit s protiakcí Bystřice. Prášil, ke kterému se stáhli dva domácí obránci, přihrál nekrytému Čechovi, proti kterému neměl šanci ani Juran.

I přes vyhrocený konec zápasu se Blansku podařilo vyrovnat. Šural poslal přesnou pobídku na svého kapitána Nečase a ten jí nepohrdnul. Prostřelil Trávníčka a pro Blansko vystřelil důležitý bod. Aby byly všechny tři, zkoušel seštelovat svá mířidla Levai. Čtyři minuty před koncem těsně přestřelil bránu. Na druhé straně opět kraloval Juran. Čechovu další šanci vyškrábl mimo tyče.

„Byla škoda začátku, Honza Trtílek se zranil, potom jsem musel i já na nějakou dobu pryč, hra se strašně kouskovala, pořádně jsme se do zápasu nemohli dostat. Kdybychom hráli jako druhou půlku, mohlo to dopadnout jinak," posteskla si posila ze Zbrojovky Ondřej Ullmann.

Ani hosté neodjížděli úplně spokojení. „Mrzí mě, že jsme vedli 2:1, měli jsme tam tolik možností zvýšit a bohužel, většinou to tak bývá, že nás pak soupeř potrestá, a přesně to se potvrdilo. Ale dobrý bod a výkon ve druhé půli," usmál se nakonec trenér hostující Bystřice Karel Fencl.

Hodnocení domácího kouče bylo rozpačité, marně se snažil najít příčinu porážky. „První poločas byl velké trápení pro celé mužstvo. Hra byla pomalá, nepřesná, nevím, jestli se na tom odrazil třeba úterní pohárový zápas. Přeci jen kluci nemají kondici na tři zápasy během šesti dnů. Určitě tam na tom nějaký podíl je, z druhé strany, takové zápasy se hrají a musíme si vážit toho, že hráči v sobě našli sílu, dotáhli to aspoň na remízu," uznal kvality svého mužstva Grmela.

Ze dvou sehraných divizních zápasů má Blansko na kontě čtyři body za výhru a remízu. V dalším kole se v neděli představí na hřišti Tasovic.

FK Blansko – SK Bystřice nad Pernštejnem 2:2 (0:1)

Branky: 64. Ullmann, 77. Nečas – 42. Chocholáč, 67. Čech. Diváci: 250.

Blansko: Juran – Čoupek, Šíp (46. Krejčíř), Müller, Gromský – Levai, Šural, Šplíchal, Nečas – Ullmann, Trtílek (30. Hansl).

Bystřice: Trávníček – Mitáš, Vícha, Chocholáč, Svoboda – R. Sklenář, Padrtka, Zbytovský, Malý – Prášil, Hájek (46. Čech).

IVETA BORKOVÁ