Jste tedy se středem tabulky spokojeni?
Umístění odpovídá kvalitám kádru. Velice slušně jsme odehráli podzim, jaro už nebylo takové. Ale máme čtyřicet bodů a to není špatné.

Proč byla druhá polovina soutěže horší?
Příčina je jasná, v podstatě se nám rozpadla sestava a vlastně jsme mužstvo neměli kým doplnit. Ve finále, těch asi pět posledních kol, hrávali v základu dorostenci Novák a Hlaváček a občas i někdo třetí. Na druhou stranu ti dva ukázali, že jsou pro krajský přebor mužů perspektivní, a půjdou s námi do přípravy na novou sezonu. Pro ně to byla škola, osahali si mužskou soutěž a ukázali, že mají všechny předpoklady být okamžitě plnohodnotnými členy kádru.

Které zápasy negativně ovlivnily konečné účtování?
Jednoznačně mě nejvíc mrzí podzimní domácí utkání s Ivančicemi. Vedli jsme 3:0 a „dokázali“ jsme prohrát 3:4. Přitom fotbalově jsme určitě horší nebyli, ale asi se něco nezvládlo v našich hlavách. Podobné to bylo v Bučovicích, kde jsme prohráli 1:6.

Pavel Vodička z Varnsdorfu protestuje běháním proti plýtvání jídlem.
20 kilometrů denně proti plýtvání jídlem. Protestovat během chce až do Budapešti

Jak z hodnocení vycházejí jednotlivci a koho byste zařadil do osy mužstva?
Chválit ani kritizovat nechci. Odpovím obecněji. Určitě by měla víc zabrat střední generace. Jmenovat nebudu, ale kluci se v tom najdou sami. Mužstvo se jednoznačně opíralo o brankáře Jindru Bednáře, stopera Ondru Václavka, kapitána Honzu Horáka a Tondu Koláře. Asi bych se tam měl zařadit i já, ale sám sebe jmenovat nechci.

Nahrál jste na smeč, jak zhodnotí trenér Martínek Martínka hráče?
Já už jsem ze střední generace sice vyrostl, ale možná se to, co jsem o ní řekl, týká i mně.

U kormidla jste se střídali s Janem Havlíčkem. Jak máte rozděleny role?
Jsme s Jendou víceméně rovnocenná dvojice, ale když je na zápase, přebírá taktovku on. Je to tak lepší. Každý hrající trenér vám potvrdí, že tato dvojitá pozice není ideální. On jezdí hrávat do Rakouska, takže občas je to na mně přímo na hřišti.

Co plánujete pro fotbalové prázdniny?
Letní přestávka je krátká, takže soustředění v ní není a vždycky se připravujeme v domácích podmínkách. Určitě bychom chtěli kádr na další sezonu oživit příchodem dvou až tří zkušenějších hráčů. Zahájení přípravy máme předběžně naplánováno na desátého července.

Předseda klubu Jiří Crha vítá Martina Mašu.
Po Zbořilovi je na čem stavět, říká nový trenér fotbalistů Blanska Maša

Budou to posily typu Tišnov?
Ne, určitě ne! My stavíme a chceme dál stavět na našich klucích a hráčích z okolí. Tišnovská cesta pro nás nepřipadá v úvahu. My jsme takový skromnější klub. Takže si vystačíme s vlastními dorostenci a jak jsem řekl, přijít by měli dva hráči z okolí, kteří mají zkušenosti z vyšších soutěží.

V úvodu jsme zmínili divizní minulost klubu, je možné ji oživit?
To je jasně otázka peněz. Myslím si, že momentálně je krajský přebor pro nás strop. Předseda klubu Radek Stříž odvádí maximum, abychom měli na krajský přebor maximální podmínky. Snad v horizontu několika let by to mohla být divize. Boskovicím by rozhodně slušela.