Trenér Olympie Lubomír Zapletal kolegy z jiných klubů nehodnotí, nenadává, chová se diplomaticky a nevymlouvá se na nepříznivé okolnosti. Místo toho v tichosti sbírá body. A možná si i na rozdíl od jiných trenérů dobře uvědomuje, že fotbal dělají také diváci. A těch přišlo na první dva jarní zápasy Ráječka dost a měli se na co dívat. V prvním zápase padlo osm gólů, ve druhém čtyři.

V utkání s Kuřimí se dvakrát trefil Koutný, který není zrovna kanonýr.

Ano, první tři góly zápasy padly po standardních situacích, po rozích. Ty naše dva byly jako přes kopírák, Tomáš se prosadil ve skrumáži a dvakrát se trefil.

Jak jste spokojený s hrou týmu?

V prvním poločase jsme měli více ze hry, zaslouženě jsme vedli, bohužel soupeř těsně před přestávkou snížil. Ve druhé půlce už měl jen jednu šanci, i když jsme začátek měli zase vlažný jako v minulém zápase. Naši výhru potvrdil Jan Sehnal, jsem za ni rád už kvůli tomu, v jak improvizované sestavě jsme hráli.

V obraně jste postavil jiné hráče…

Z minulé sestavy zůstal v obraně akorát Koutný. Kopecký je zraněný, Bartoš s Lajcmanem leželi s chřipkou. Naštěstí výborně zastoupil Plch z B týmu, i Neděla si počínal dobře.

Musel jste střídat gólmany, co se stalo?

Kučeru v 83. minutě odvezli s otřesem mozku a nahradil ho Trubák. Je dobře, že si taky vyzkoušel tu atmosféru, mám v něho důvěru.

Bude Kučera připravený na derby s Boskovicemi?

Uvidíme, jsme domluveni, že se ozve ve čtvrtek, jak na tom je.

Trenér Rajhradu vás minule kritizoval za mizernou hru, trenér Kuřimi zase chválil za dobrý fotbal. Oba odjeli s prohrami…

Já nechci hodnotit práci trenéra Rajhradu, každý na to má jiný pohled a každý zápas je jiný. Každopádně teď prohráli i v Kyjově 0:2. My jsme spokojení s šesti body.

V neděli hrajete znovu doma, tentokrát derby s Boskovicemi. Asi jste je na jaře neviděl…

Ne, myslel jsem, že budou hrát v sobotu, ale hráli zároveň s námi. My víme, v čem je jejich síla, tým se zvedá s výkonem Jiřího Vorlického. Věřím, že se dáme zdravotně do pořádku a zvládneme i tento zápas.