Vilémovice byly od začátku lepší. V 7. minutě kopal Vorlický trestný kop přes zeď, ale pouze gólmanovi do náruče. Šošůvka spoléhala na nebezpečné brejky. V 16. minutě měl šanci šošůvský Luděk Sehnal, po rohu pak ještě střílel vedle tyče Jan Kuchař. O dvě minuty později Knödl trefil jen boční síť. Na druhé straně zlobil Marek Pernica, po jeho centru a faulu na Marošiho si postavil v 22. minutě Vorlický trestný kop na skoro stejné místo jako na začátku zápasu. Tentokrát už byl rozstřílený a technickou střelou do šibenice překonal zeď i gólmana. Za tři minuty už to mohlo být o dva góly, gólman Šošůvky Jaroslav Valach tentokrát zblízka vychytal Pernicu. Další trestný kop po faulu na nejlepšího střelce posla Maroši jen do zdi.

Hosté se osmělovali jen pomalu, jejich roh propadl nebezpečně vápnem Vilémovic, žádný z hostujících hráčů na něj ale nečekal. Gól nepadl ani z trestného kopu Šošůvky v 37. minutě a nebezpečná střela Romana Zouhara mířila vedle pravé tyče.

Gólman Vilémovic si poradil s trestným kopem a následně i s rohem. V závěru poločasu domácí v obraně polevili, Šošůvka toho využila a výsledkem byl vyrovnávací gól z poslední akce poločasu, kdy se trefil Doležel. „Chtěli jsme to hrát dobře zezadu. První poločas byl z naší strany dobrý, akorát jsme nezvládli závěr a zbytečně nechali soupeře vyrovnat. O přestávce jsme si pak museli v kabině promluvit," vrátil se k první půlce trenér Vilémovic Lubomír Zapletal.

A domluva v kabině zabrala. V 49. minutě si naskočil na trestný kop Vorlického Pernica a hlavou zavěsil. Z vítězství se domácí diváci radovali dvě minuty. Hostující Sehnal prodloužil ve vápně míč doprava na Kuchaře a ten si mohl vybrat, kam se trefí. Šošůvka po brance ožila a vycítila šanci na tři body. Vzápětí vyboxoval domácí brankář střelu Doležela. Přesto mohli jít Vilémovice znovu do vedení, když Vorlický spálil tutovku v souboji s gólmanem jeden na jednoho v malém vápně. Přehled ukázal Maroši, který hledal ve vápně Vorlického, ale ten na jeho centr nedosáhl.

Domácí obrana zase zblokovala hezkou střelu Kuchaře. Po trestném kopu domácích se ve vápně nebezpečně srazil gólman Šošůvky se spoluhráčem Hudcem, ten musel střídat. Až na ojedinělé náznaky a spíš chaotický přechod do útoku si s hostující obranou nevěděl domácí tým rady. Naopak v 75. minutě věděl přesně, co dělat střídající Marek Krátký. Na pravé straně si pohrál s obránci, mazácky zavěsil a poslal Šošůvku poprvé v zápase do vedení. „Věděli jsme, že Vilémovice jsou silné dopředu, je tam Vorlický, Pernica, Maroši, a dozadu, že nejsou tak silní, i u nás jsme jejich obranu přehráli. Jenom jsem doufal, že to neskončí 6:5 jako minulý rok," uvedl Knödl po utkání.

Dokonaný obrat

Hosty vedoucí branka nabudila, naopak domácí se chvílemi úplně vytratili ze hřiště. V další tutovce se ocitl v 82. minutě Krátký, ve výskoku ale špatně zpracoval míč. Pak prošel sám až do brankoviště Bezděk, ale dal jen malou domů gólmanovi. Šošůvka byla jasně lepší, přesto se domácí hráč snažili vyrovnat. V 85. minutě orazítkoval Pernica hlavičkou jen břevno. Už v nastaveném čase zavelel ke srovnání Vorlický, nechal se vedle šestnáctky faulovat, z následného trestného kopu ani z posledního rohu utkání už ovšem branka nepadla a hosté se radovali z cenné výhry ve vyrovnaném zápase, kde měly Vilémovice nebezpečnější šance, ovšem nechávaly soupeři trestuhodný prostor pro brejky.

„Je to těžké, v naší situaci jedeme pokaždé vyhrát. Dnes to tak nevypadalo. Za ten první gól jsem to v kabině schytal. Jsem rád, že se k tomu kluci tak postavili a dali další branky a nakonec jsme vyhráli, i když v některých momentech jsme měli i štěstí. Proti takovým hráčům jako je Vorlický nebo Maroši jsem určitě nervóznější," popsal dojmy po utkání gólman Šošůvky Jaroslav Valach.

„Škoda, že jsme dostali gól do kabiny. Nevím, jak to hodnotit. Myslím, že jsme silní dopředu, ale vzadu nám to hoří, špatně rozebíráme hráče a dostáváme góly," rozebíral důvody prohry střelec druhé branky domácích Marek Pernica.

Vilémovice tak nechaly souboj o první místo definitivně na vedoucí dvojici. Černá Hora rozstřílela Kotvrdovice 9:1 a spolu s Šošůvkou má na třetí Vilémovice tři kola před koncem dvanáctibodový náskok. Oba týmy mají na závěr těžké soupeře, Šošůvka hraje dvakrát doma s Rudicí a derby se Sloupem, Černá Hora v Lipůvce a v Kořenci. Rozhodující bude zřejmě vzájemný souboj v Černé Hoře v předposledním ko­le.

okresní přebor

Vilémovice – Šošůvka 2:3 (1:1)

Pernica Marek, Vorlický Jiří – Doležel Petr, Krátký Marek, Kuchař Jan