Odehráli jste velice těžký zápas, se štěstím nakonec máte remízu…

Co k tomu říct. Udělali jsme klukovinu, dostali jsme se brzo do deseti a soupeř byl výborný, první půlku nás přehrával.

O přestávce jste před sebou měli pětačtyřicet minut v deseti hráčích a silného soupeře, který už vedl 1:0. Co jste si v kabině řekli, jde se vůbec nějak za téhle situace namotivovat?

V poločase jsme byli rádi, že jsme trochu vydechli. Řekli jsme si, že to zkusíme vabank na jednoho útočníka a budeme to zkoušet doplnit. Věděli jsme, že to bude hodně těžké, ale nakonec se nám to povedlo. Za ten bod jsme dneska opravdu rádi, soupeř byl opravdu kvalitní.

Kyjov je ambiciózní, chce postoupit, byl to podle vás na jaře v Ráječku nejsilnější soupeř?

Na jaře jsem odehrál všechny zápasy a Kyjov byl jeden z nejkvalitnějších soupeřů vůbec.

Kvůli trestu nehrál Martin Sehnal. Když je na hřišti, často mu místo zakončení přihráváte, tentokrát to bylo na vás. Chyběl vám, nebo vám je to jedno a byl jste rád, že můžete víc střílet?

V žádném případě to není jedno. Pokud Martin přijde na hřiště, vždycky je na něm postavená hra. Pokud nevíme, co s balonem, třeba krajní záložníci nebo beci, tak se to vždycky nakopne na něj a on ten míč udrží. Dnes to bylo na mě, vytáhl se Kuba Tenora, který hrává normálně předstopera a docela to šlo, jenže ve dvacáté minutě se srazil s bekem a musel střídat, což bylo další oslabení.

Vypadalo to, že dneska Olympia opravdu dřela…

Já musím vyzdvihnout celý mančaft. Ti kluci, co dostali šance, tak si někteří sáhli až na dno, zvlášť když toho moc nenatrénovali.

Kyjov měl více gólových šancí, ale vy jste tu jednu vaši proměnil a dal vyrovnávací gól. Můžete tu situaci popsat?

Tam se nic moc jiného dělat nedalo. Oni měli čtyři beky v lajně, hráli to dobře. Byla tam jedna jediná šance, kterou jsme se štěstím proměnili. Šlo jenom o to, trefit to pod břevno, protože jsem věděl, že je gólman na malém vápně, že na to asi nedosáhne. Povedlo se to perfektně, trefil jsem to doprostřed brány a pod břevno, takže jsem rád.

Martin Sehnal bude chybět ještě dva zápasy, takže byste měl nějaké góly přidat i příště…

Doufejme, že se mně bude dařit i dál. Ale jak říkám, dneska bych pochválil celý tým, hlavně za výkon ve druhé půlce.