V zápase proti sobě nastoupili dva bývalí trenéři Blanska. Michal Kugler do Rosic přišel po úspěšném podzimu v Blansku, Petr Vašíček zase zažil v Blansku i třetí ligu a nedávno podepsal čtyřletou smlouvu v Ráječku. Proti Rosicím mu chyběl Neděla, Sehnal a Koutný.

„Tentokrát jsme docela prospali první poločas, chyběl nám pohyb a přesnost přihrávek. Opticky byl soupeř lepší a zaslouženě se dostal po našem nedůrazu ve vápně do vedení," popsal sportovní manažer Ráječka Marek Bláha.

První branku zápasu vstřelil Kršák, v závěru první půle mohl vyrovnat Roman Zeman, ovšem jeho pokus zblokoval obránce. „Do druhého poločasu jste vstoupili úplně jinak a hned to bylo znát na šancích. I když první měly opět Rosice, efektním zákrokem ji zlikvidoval Bednář. Pak se probíjel do vápna Mičko, po trestném kopu Vavříka poskakoval míč po brankové čáře, hezký průnik předvedl Sedlák i Keprt, ale pokaždé chybělo přesné zakončení," litoval Bláha.

Ráječko bylo vyrovnaným soupeřem, ale Rosice zakončily v 84. minutě další povedenou kombinaci, kterou utnul až Bednář za cenu faulu na Malatu. Faulovaný hráč proměnil penaltu a uklidnil spoluhráče v závěru zápasu. A Malata také završil skóre z posledního útoku zápasu na 3:0. „Výsledek vypadá jasně, ale zápas nebyl tak jednoznačný. Důležité je, abychom se silnými soupeři hráli soustředěně a bojovně oba poločasy," popsal Bláha.

Ve čtvrtek od 18.00 hraje Ráječko na umělé trávě v Boskovicích další přípravný zápas, tentokrát s Černou Horou, která má bojuje o udržení I. B třídy. V neděli se Olympia vrátí na VUT, od 14.00 vyzve ambiciózní Tišnov.

Slovan Rosice – Olympia Ráječko 3:0 (1:0)

Branky: 17. Kršák, 84. a 90. Malata.

Ráječko (všichni hráči): Bednář – Zeman, Tenora, Mičko, Sedlák, Horáček, Zouhar, Šplíchal, Keprt Daniel, Vavřík, Janda – Růžička, Horák, Gryc, Keprt Radek, Daněk.

Další zápasy: čt 11. 2., 18.00,. UT Boskovice (Ráječko – Černá Hora), ne 14. 2., 14.00, VUT Brno (Ráječko – Tišnov).