Vlastní hřiště tentokrát pro domácí nebylo výhodou. Krumlovští většinu utkání tahali za kratší konec. To je také připravilo o body. „Byli jsme pomalejší, všude o krok pozadu. Navíc jsme dělali individuální chyby. Soupeř byl jednoznačně šedesát minut lepší. Pak jsem to prostřídal, Zelníčka posunul do zálohy a obraz hry se změnil," uvedl krumlovský trenér Rudolf Holátko.

Za Ráječko otevřel skóre už v 9. minutě kanonýr Martin Sehnal. Jednobrankový náskok si hosté udrželi až do přestávky, rozdíl ve skóre ale měl být vyšší. „První poločas byl z naší strany kvalitní, měli jsem vyhrát aspoň 5:0. Jenom Martin Sehnal šel dvakrát sám na gólmana," popsal trenér Ráječka Oldřich Janusicza. A neproměněné šance mohly Ráječko mrzet. Hned po přestávce totiž za domácí po chybě hostů srovnal Petr Schwarz. Krumlovští se radovali jenom minutu. Pak znovu vrátil Ráječku vedení z penalty Jan Sehnal. A za pár minut už to bylo 3:1. Po chybě Krumlovských v obranné fázi přidal třetí branku Tenora . V 87. minutě snížil Lukáš Zelníček. „ To už ale bylo příliš pozdě na to, abychom něco udělali s výsledkem," dodal Holátko.

„Ve druhém poločase už nám trochu docházely síly, ale vítězství to bylo zasloužené," myslí si Janusicza.

Ráječko hraje v neděli první domácí zápas s Ratíškovicemi, které porazily Kuřim. Hřiště Olympie hráči otestují po čtrnáctidenní pauze. „Nechali jsme hřiště trochu zregenerovat, ale před tím jsme na něm přípravu odehráli. Ty dvě bouřky nám pomohly, tráva je pěkně zelená," hlásí Mokrý. Ten doufá i v dobrou návštěvu. „Snad jsme fanoušky navnadili úvodní výhrou a přijde jich dost," přeje si.

Krajský přebor

FC Moravský Krumlov – SK Olympia Ráječko 2:3 (0:1)

46. Schwarz, 88. Zelníček – 9. Sehnal M., 47. (pen.) Sehnal J., 54. Tenora