Trenér Ráječka Petr Vašíček přišel k týmu právě z Moravské Slavie, za ni hraje i bývalý hráč Olympie Andrej Shkurupii. Na podzim vyhrála Morenda v Ráječku 4:1 i v deseti, takže bylo co oplácet. „Bohužel trenér opět neměl lehkou pozici při tvorbě sestavy. Z různých důvodů chyběli Bednář, Koutný, Sehnal a Zeman. I tak jsme chtěli domácí potrápit a nějaké body odvést," uvedl sportovní manažer Olympie Marek Bláha.

Nástup do utkání sice vyšel lépe domácím, přesto šli hosté do vedení. Ve 26. minutě Šplíchal vybídl Mička a ten se nemýlil. Jenže to bylo na dlouhou dobu ze strany Ráječka všechno. Vzápětí využil Záruba chyby hostů a srovnal. Ještě do přestávky přidali domácí další tři góly a do kabin se šlo za hrozivého stavu 4:1 pro Slavii. „Byl to výsledek špatného pohybu hráčů i nedůrazu v obraně," vrátil se k nepovedené první půli Bláha.

Ve druhém poločase měli domácí nahráno a tak se mohlo začít prosazovat Ráječko. Ve 49. minutě trefil Tenora obránce, o deset minut později pak připravil tutovku Mičko Vavříkovi, jenže ten z penalty přestřelil bránu. V 75. minutě se hosté konečně dočkali, když Jan Gryc vymetl šibenici Maňákovy brány. Výborně hrající Mičko se pak v 81. minutě výborně uvolnil a další krásnou střelou do rohu brány snížil na 4:3. V závěru zápasu si Ráječko vytvořilo tlak, jenže nedokázalo srovnat. V poslední šanci poslal hlavou míč Tenora jen do náruče Maňáka.

„Byli jsme dobře připravení, jenže jsme v prvním poločase neplnili, co jsme si řekli a domácí toho využili. Druhý poločas už byl úplně o něčem jiném, převzali jsme iniciativu, bohužel tam zase byly naše neproměněné šance," řekl k utkání trenér Ráječka Petr Vašíček. „Dvě promarněné stoprocentní šance z úvodu druhého poločasu a nepochopitelné vypadnutí ze hry v závěru prvního poločasu nás dnes stálo body. Moravská Slavia má kvalitní tým, ale uspět se tady dalo. Teď se musíme připravit na další utkání doma, v neděli hostíme na jaře dobře hrající Vojkovice," doplnil ho Bláha.

Těžko říct, co by se muselo stát, aby Boskovice ztratily V I. A třídě v posledních pěti zápasech desetibodový náskok. Tentokrát se ale na tři body pořádně nadřely. V utkání se Šlapanicemi třikrát prohrávaly, přesto nakonec Lukáš Martínek v 81. minutě vystřelil čtvrtou brankou těsné vítězství. Domácím pomohlo i vyloučení hostujícího Špondra v 70. minutě. Druhá Líšeň B doma senzačně prohrála s beznadějně posledním Rajhradem a v podstatě tak jen potvrdila, že už nemá o co bojovat.

Kunštát domácí výhrou nad jedenáctou Miroslaví udělal radost hlavně dvanáctému Bořitovu a třináctému Lipovci. Ten doma rozstřílel Žebětín 5:3, Bořitov prohrál 1:0 v Dobšicích. O víkendu čekají oba celky z Blanenska souboje o šest bodů. Lipovec jede právě do Miroslavi, Bořitov má doma desáté Tasovice B.

V I. B třídě proměnil Rájec-Jestřebí utkání s předposledními Letonicemi v exhibici. Stav byl sice ze začátku 2:2, ale už poločas končil 5:2 a skóre se pak zastavilo až na výsledku 9:3. „Soupeř přijel ve třinácti hráčích, ve druhém poločase už úplně fyzicky odpadl. Mohlo to skončit klidně i vyšším rozdílem," popsal rájecký trenér Martin Klimeš. V neděli jede s týmem na hřiště mnohem silnějšího soupeře. Tišnov na jaře všechny zápasy vyhrál a je druhý. „Věřím, že se na ně můžeme připravit a překvapit podobně jako třeba ve Vyškově," uzavírá Klimeš.

KRAJSKÝ PŘEBOR

MS Brno – Ráječko 4:3 (4:1)

Záruba 2, Zedníček, Černý – Mičko 2, Gryc

Rozhodčí: Urbánek – Kugler, Špaček,

Diváků: 30

1.A TŘÍDA – SKUPINA A
22. kolo

Boskovice – Šlapanice 4:3 (2:2), Fadrný 2, Martínek, Živný – Forman, Sedláček, Tahoun, ČK: Špondr (Š), Kunštát – Miroslav 3:0 (2:0), Haničinec 3, Dobšice – Bořitov 1:0 (0:0), Princ. SK Sokol Lipovec – SK Žebětín 5:3 (4:2) 10. a 11. Musil, 20. Keprt, 30. Matuška, 56. Sedlák Mir. – 25. a 32. Válka (oba PK), 53. Havelka

I. B TŘÍDA – SKUPINA A
22. kolo

Rájec-Jestřebí – Letonice 9:3 (5:2), Macháček 3, Skácel 3, Štrajt 2, Pollák – Halouzka, Jakeš, Suchánek, Černá Hora – Rousínov B 1:2 (0:2), Menoušek – Benda, Dvořák