Rájec vyřadil v předkole poháru Slatinu a na středeční výkon chtěl navázat i v neděli. To přijela k zápasu prvního kola o poznání silnější Kuřim. První poločas byl přesto vyrovnaný, domácí měli možná víc šancí. Přesto do přestávky branka nepadla. „Ve druhé půlce už nás soupeř přehrával," připustil rájecký trenér Jaroslav Málek. V utkání mu chyběl Vágner s Macháčkem. První branku dali hosté po chybě na levé straně obrany, druhou přidali v sedmdesáté minutě. Domácí snížili šest minut před koncem po trefě Pavlíčka, závěrečná snaha už ale vyrovnání nepřinesla. Kuřim přišla o vyloučeného hráče, který jí bude chybět v mistrovském zápase. „To nám taky hrozilo, je to nepříjemné, naštěstí jsme to přestáli," podotkl Málek.

Kunštát doma přivítal Boskovice. Ty měly být favoritem, ovšem domácí výrazně posílili a noví hráči také udělali výsledek. V první půli měly šance oba týmy, do vedení šel Kunštát. První poločas skončil 1:1, za Boskovice vyrovnával z penalty Müller, ovšem po přestávce už řádili domácí. Vstřelili ještě tři branky a zaslouženě postoupili. „Ve druhém poločase Boskovice přestaly hrát svoji hru a my jsme toho využili. Dva rychlé góly v 67. a 68. minuty soupeře nalomily," popsal vývoj utkání trenér Kunštátu Petr Loukota. Dvakrát se trefil ještě nedávno boskovický kapitán Preč, který také šel před koncem sám na gólmana a dával poslední čtvrtý gól, jednou Crhák a Prudil. Všechno posily Kunštátu po postupu do I. A třídy. „V přípravě se nám daří, jenom aby se to přeneslo i do mistrovských záapsů," přeje si Loukota.

Blansko jelo do Čebína s alternativní sestavou. „Ze základní sestavy hráli asi čtyři hráči. Aspoň jsem vyzkoušel i kluky z B týmu," uvedl trenér Blanska Michal Kugler poučen loňským ročníkem, kdy Blansko doplatilo na kombinaci pohárových a mistrovských zápasů.

A náhradníci se vytáhli. Po poločase vedlo Blansko 3:0 a vypadalo to na oddychový zápas. Domácí totiž hráli utkání i den před tím a to se na nich projevilo. „Nevím, ja moc je to regulérní, druhý den po zápase je největší únava," poznamenal k tomu Kugler.

Po příchodu z kabin domácí zabrali a Blansko zatlačili, dostali se do šancí, ale nedokázali přesněji zakončit. A tak přišel čtvrtý gól Blanska.

Čebínští sice ještě zazlobili, snížili na 2:4, ale hosté už nepřipustili drama. Deset minut před koncem potvrdil z penalty jasnou výhru Nečas. Dovršil zároveň svůj hattrick.

Šlapanice přivítaly Ráječko a nakonec získaly i jeho skalp. 2:0 to bylo po prvním poločase, za Ráječko dával jedinou branku Vít Sehnal. Domácím vystřelil vítězství hattrickem Kahoun.

Druhé kolo krajského poháru se hraje ve středu 5. září.

1. kolo krajského poháru FAČR

MKZ Rájec-Jestřebí – FC Kuřim 1:2 (0:0)

Pavlíček

FK Kunštát – FC Boskovice 4:1 ( 1:1)

Preč 2, Crhák, Prudil – Müller (pen.)

Čebín – Blansko 2:5 (0:3)

27., 45., a 81. z pen. Nečas, 12. Vašák, 53. Bubeníček

Šlapanice – Ráječko 3:1 (2:0) – Sehnal V.