Podle blanenského trenéra Zbyňka Zbořila byl druholigový Prostějov nejtěžší protivník, se kterým se jeho tým v zimní přípravě utkal. „I Chrudim tu předvedla velice kvalitní výkon, líbil se mi taky Letohrad, ale Prostějov je úplně někde jinde. Na druhou stranu se náš výkon přizpůsobil tomu, s kým jsme hráli," ocenil soupeře.

Blanenští fotbalisté začali svižně a hned v osmé minutě poslal domácí do vedení forvard Jan Trtílek. Prostějov však dvěma góly v rozmezí čtyř minut utkání těsně před poločasem otočil. „Měli jsme výborný vstup do zápasu a soupeře jsme zaskočili přímočarostí. V prvních dvaceti minutách jsme si vytvořili tři dobré příležitosti. Vstřelili jsme bohužel jen jednu branku a Prostějov poté zvýšil obrátky. Nepochopitelně jsme to otevřeli, místo toho, abychom vycházeli ze zabezpečené obrany," povídal Zbořil.

I když se Blansku podařilo v polovině druhého poločasu vyrovnat, deset minut před koncem rozhodl hlavou prostějovský Zdeněk Fládr. „Brejk, který se nám podařil, byl jako z učebnice. Dobře jsme soupeře drželi od brány a nepouštěli jej do šancí. Obdržená branka byla naprosto zbytečná. Ve vápně jsme prohráli souboj s hráčem, který má s nadsázkou sto dvacet centimetrů i s hlavou. Výsledek ale není tak důležitý, v konfrontaci s Prostějovem jsme obstáli," byl spokojený blanenský kouč.

Několika důležitými zákroky se blýskl i blanenský brankář Jiří Floder, jenž odchytal v přípravě poprvé celý zápas. „Podali jsme dobrý týmový výkon, výsledku je škoda, ale nemáme se vůbec za co stydět. Nějakou práci jsem sice měl, zachytal jsem si, kluci však velice dobře bránili a hodně mi pomohli," uvedl dvacetiletý gólman, který bude v Blansku hostovat z brněnské Zbrojovky i na jaře. „Potřeboval jsem ho vidět v těžkém utkání, ve kterém jsem čekal, že bude mít víc práce. Prokázal svoji kvalitu," pochválil jej Zbořil.

Na podzim odchytal mladý brankář v dresu Blanska třináct utkání a z návratu má radost. „Jsem spokojený, protože zase můžu chytat v dospělém fotbalu. Už to tady znám, jdu do známého prostředí a vím, co můžu čekat," přemítal Floder.
Kromě něj se do Blanska na hostování ze Zbrojovky vrací i záložník Jakub Kučera, který proti Prostějovu odehrál víc než polovinu utkání. „Do přípravy se zapojil minulý týden. Měl nějaké zdravotní problémy, a proto naskočil až teď. Je vidět, že ještě musí dotrénovat," upozornil Zbořil. „Mám radost, protože Kubu znám už několik let a i pro něj je lepší hrát mezi muži," dodal Floder.

Necelý měsíc před začátkem soutěže shání blanenský lodivod ještě nějaké posily, konkrétní jména však neprozradil. „Potřebujeme levonohé hráče a řešíme jednu variantu," řekl stručně.

Předposlední přípravné utkání sehrají blanenští fotbalisté v sobotu od jedenácti hodin dopoledne, kdy na domácím hřišti přivítají třetí celek krajského přeboru Bystrc.

Blansko 2
Prostějov 3

Poločas: 1:2

Branky: 8. Trtílek, 66. Stehlík – 37. Machynek, 41. Elšík, 80. Fládr

Rozhodčí: Mrázek – Polák, Podaný

Diváci: 130

Sestava Blanska: Floder – Gromský, Píšek (64. Minx), Hanuš, Koláček – Chloupek (75. Feik), Kučera (64. Kolařík), Kolařík (46. Kratochvíl), Minx (46. Duda) – Stehlík, Trtílek

PATRIK EL-TALABÁNI