Loni jste v první lize skončili třetí. Vypadalo to už před sezonou, že půjdete výš?

Posílili jsme. Do týmu se vrátil střelec Zdeněk Traxl, přišel Roman Mokrý a Vlastimil Bárta. Loňskou sezonu jsme dohrávali v šesti sedmi lidech. Letos to byl obrovský rozdíl. Jezdilo nás na utkání dvanáct třináct lidí a to je pak o něčem jiném.

Zafungovala týmová chemie?

Myslím, že ano. Kluky to bavilo a od toho se odvíjely naše výsledky.

V lize jste měli famózní podzim…

No to bylo super. Jedenáct zápasů a jedenáct výher.

Kde se podle vás rozhodlo o titulu?

Asi v našem domácím zápase proti obhájci Sadrosu. Po patnácti minutách jsme prohrávali o dvě branky, ale nakonec tři dva vyhráli. To rozhodlo. Pak už jsme to měli ve svých rukách.

Vyhráli jste i okresní pohár. Do finále jste se nakonec probili ze super těžké skupiny, kde byla Lhota u Lysic a právě Sadros Boskovice…

Byla to skupina smrti, ale zvládli jsme to. Sadros jsme porazili v lize a jednou v poháru. V lize jsme s nimi ještě remizovali. Lhotu jsme porazili v lize dvakrát a na poháru s nimi ve skupině remizovali. Takže bilance snů.

Co je pro vás víc? Ligový titul, nebo pohár?

Určitě první místo v lize. Je to dlouhodobá soutěž a je těžké udržet stabilní formu celý rok. Každý tým může mít v průběhu sezony nějakou krizi. Titul máme vůbec poprvé. Pohár jsme už před dvěma lety vyhráli. Tento double je velice cenný. Pokud se nepletu, jsme první tým, který vyhrál první ligu i pohár v jednom roce. Letošní sezona byla nejlepší v dvanáctileté historii klubu.

Jak jste titul oslavili?

Po posledním zápase s Holešínem letělo do vzduchu třicet flašek šampusu. Pak jsme poseděli v hospodě. Teď nás čeká galavečer a pak ještě závěrečná s dalšími černohorskými týmy malé kopané.

Všechno vám však letos nevyšlo. V nedávné kvalifikaci mistrovství republiky jste v Jihlavě shořeli jako papír a skončili už v základní skupině…

K tomu bych se už nerad vracel. Je to pryč. O termínu jsme věděli dlouho dopředu, ale bohužel jsme se neposkládali. Do Jihlavy jsme tak jeli v hodně improvizované sestavě a podle toho to také dopadlo. Dva debakly. Na silné soupeře se vymlouvat nemůžeme.

Jak plánujete příští sezonu?

Mančaft by snad měl zůstat po kupě. Máme jen ty nejvyšší cíle. Obhájit titul a vyhrát pohár. (úsměv)