Co vás vedlo pro tak rychlé rozhodnutí?
Za prvé mně právě skončilo angažmá v Bystřici nad Pernštejnem. Sestoupili jsme a tamní funkcionáři si chtějí trenérský post řešit jinak. Bezprostředně nato se ozvalo Blansko. Pro mě velmi solidní klub. Vím, že má na dobré úrovni zázemí a hlavně mládež a dorost. Takže v případě potřeby bude kam sahat.

A jak jste znal mužstvo?
Některé kluky znám osobně. Třeba se Staňou Píškem jsem hrával v Rousínově. Podíval jsem se na několik jarních zápasů na videu, takže hrubou představu, jaký fotbal mužstvo hrálo, mám.

Váš první úkol se asi bude vztahovat právě ke kádru.
Ano, teď s vedením klubu dáváme dohromady kádr. Pokračujeme v jednání se třemi hráči, které si chtěl přivést Zbyněk Zbořil. Další máme v hledáčku. Do desátého července, kdy zahájíme letní přípravu, by to mělo být doladěné.

Nový trenéři si obvykle přivádějí „své koně“. Přijde i s vámi někdo takový?
Nepočítám s tím, ale kádr je stále otevřená otázka. Jsem přesvědčený, že po Zbyňkovi mám na čem stavět. Základ týmu je zdravý. Teď se bude doplňovat a ladit. Celou přípravu si už dělám sám.

Jaký úkol jste dostal od vedení? Je to návrat do ligy?
Tak konktrétně nic řečeno nebylo. Prvotně se chceme vzájemně dobře poznat a stabilizovat mužstvo. Samozřejmě že budeme chtít hrát co nejvíc vpředu. Ale o konkrétních možnostech mužstva a klubu se opravdu můžeme bavit až v průběhu sezony.

Přicházíte z divize. Soutěž tedy dobře znáte, kdo je favoritem nového ročníku?
Podle zkušeností a změn, o kterých vím, jsou to pro mě jednoznačně posílené Rosice a Vrchovina. Velká neznámá je Tišnov, tedy jak se adaptuje a posílí na vyšší soutěž. Podle jmen bývalých ligových hráčů by to měl zvládnout a také hrát na špici. To jsou ale jen předsezonní odhady a na hřišti to může být úplně jinak. Překvapit může kdokoliv jiný.

Jaký jste měl pocit bezprostředně po podpisu smlouvy?
Velmi dobrý, do Blanska se opravdu těším. Je to pro mě další výzva a doufám, že nám to bude klapat k všeobecné spokojenosti. A hlavně, že budeme hrát fotbal, který se bude divákům líbit. 

MARTIN MAŠARočník nar.: 1977. Bydliště: Brno. Odchovanec Zbrojovky.
Hráčská kariéra: ligový dorost Zbrojovky, ČAFC Židenice, Poštorná, Prostějov (II. liga), Bystrc, Rousínov, Zbýšov.
Trenérská kariéra: Zbrojovka U18 (asistent trenéra), Hodonín (dorost), Líšeň (hlavní trenér B týmu, asistent trenérů Smrčka a Mazury u A týmu), Bystřice nad Pernštejnem.