Jak se hosté dostali do třígólového vedení? Dalo by se říct tradičně. Blanenský hrající trenér a kapitán Ondřej Paděra zaznamenal za úvodních devatenáct minut hattrick. Domácí ovšem srovnali po trefách Jana Rosůlka, Lukáše Krátkého a Josefa Stránského. „Začali jsme špatně, do páté minuty měly Pardubice mírný tlak, ale nám se podařilo vstřelit tři góly a přebrali jsme otěže hry. Pak jsme měli pětiminutový výpadek a domácí během chvilky srovnali na 3:3. Zase se nám podařilo přehoupnout vedení na naši stranu a do druhé půlky jsme šli s tím, že je to otevřené. Jsme rádi, že jsme ještě odskočili o tři góly,“ líčil blanenský gólman Jakub Klimeš.

Marek Mach se raduje ze vstřelené branky.
Pilování defenzivy Blanska počká na zimu. Je lepší soupeře přestřílet, říká kouč

Krátce před poločasovou přestávkou poslal hosty opět do vedení Radim Muzikant, ovšem Pardubice hned zareagovaly, po minutě druhé půle srovnal David Lát. „I když jsme začali dobře, během chvilky jsme dostali tři rychlé góly, ale musím vypíchnout, že jsme se z toho neposadili na zadek, byli jsme schopní vyrovnat, což nás vrátilo zpátky. Celou dobu jsme drželi s Blanenskem krok jako vyrovnaný soupeř, chvilkami jsme možná hráli líp, jenže přišly další rychlé branky. Měli jsme sice dost času, bohužel se nám nepodařilo dát nějaké slepené góly, abychom vyrovnali, nebo s tím v závěru něco udělali. Nemyslím si, že nám došla síla, ale hosté potrestali naše menší chyby, to je hlavní rozdíl,“ uvedl pardubický útočník Josef Stránský.

Pardubice – Blanensko 5:8 (3:4)
Branky a nahrávky: 21. Rosůlek (PK), 22. Krátký (Jech), 26. Stránský (Šmíd), 31. Lát (Stránský), 47. Stránský (Rosůlek) – 6. Paděra (Rus), 12. Paděra (Kucharčuk), 19. Paděra (Kucharčuk), 29. Muzikant (Matoušek), 40. Studený (Kucharčuk), 42. Hlaváček, 51. Paděra (Muzikant), 54. Rus (Hlaváček). Rozhodčí: Sýkora – Soukup. Hráno bez karet. Diváci: 50.
Pardubice: Nicolas Šmíd (Matěj Kouba) – Marek Jech, David Lát, Lukáš Krátký, Jan Málek, Jan Rosůlek (C), Daniel Fotul, Josef Stránský, Lukáš Born, Martin Tulach, Vojtěch Kubín, Tomáš Outrata, David Formáček, David Semínko.
Blanensko: Jakub Klimeš (David Novotný) – Ondřej Paděra (C), Pavel Kucharčuk, Filip Studený, Aleš Rus, Petr Matoušek, Roman Hlaváček, Radim Muzikant.

Slabší pasáž si domácí vybrali ve druhé půli, když ve 40. minutě poslal Blanensko do vedení Filip Studený a dvě minuty po něm se prosadil Roman Hlaváček. „Bylo to utkání nahoru dolů, i když jsme vedli 3:0, Pardubice srovnaly na 3:3, v utkání nebyly hluché pasáže, abych si musel dávat pozor, že se něco odrazí. Byl jsem furt v provozu, což je v takové zimě jen dobře,“ popsal Klimeš.

Přestože Stránský snížil na rozdíl jediné branky, v 51. minutě skóroval počtvrté v utkání Paděra a tři minuty poté definitivně rozhodl Aleš Rus. „Góly jsme dostali spíš z menších nevynucených chyb. Nejdřív jsme se dotáhli, byli jsme na koni, ale přišel jeden brejk a zase nám utekli o gól. Pořád jsme se snažil o stejnou hru, jenže jsme víceméně dotahovali. Když se utkání lámalo, měli jsme nádech, chtěli jsme vyhrát, otáčeli jsme zuby nehty, ale dostali jsme dvě slepené branky a záhy třetí, pak to bylo těžké. Myslím, že Blanensko hrálo dobře, ale i od nás to byl jeden z nejlepších výkonů na podzim. Srážely nás menší chybičky a produktivita Blanenska,“ hlesl Stránský.

Oba jihomoravské týmy po šesti kolech Superligy malého fotbalu odskočily ostatním celkům východní skupiny a v pondělí 15. listopadu si to v posledním podzimním kole rozdají o první místo. Brno zatím vede o dva body před Blanenskem. „Jsme spokojení, že jsme si odvezli tři důležité body z Pardubic a odskočili jsme od třetí Olomouce na osm bodů. S Brnem si to rozdáme o první místo po větší půlce sezony, což je příjemný bonus na závěr podzimu. Neřešíme, že se nám s Brnem nedaří. Víme, že jsme ho dlouho neporazili, ale bude to souboj o první místo. Díváme se taky na play-off, ke kterému jsme udělali velký krok výhrou v Pardubicích,“ poznamenal Klimeš.

Fotbalisté Olympie Ráječko (v zeleném).
31 gólů. Trenérovi Huškovi se jeho slova vymstila, Ráječko má nejhorší defenzivu

Mladý pardubický tým se krčí na poslední šesté pozici s jednou výhrou a pěti prohrami. „S klukama spolu hrajeme nově měsíc a půl, už se trochu známe, ale jiné týmy spolu nastupují spoustu let, trénují, mají nacvičené signály, vědí o sobě. Máme mezi sebou šikovné kluky, fotbal hrát umíme, jenže zatím spíš vítězí dlouholetá zkušenost jiných výběrů. To podle mě rozhoduje zápasy,“ přemítal Stránský.