Třicetiletý hráč pochází z Boskovic a do Blanska zamířil po dvou a půl sezonách v Hodoníně, kde hrál Moravskoslezskou fotbalovou ligu. „Pětkrát v týdnu jsem z Boskovic tam a zpátky najížděl dvě stě dvacet kilometrů, vydržel jsem dva a půl roku, což beru jako těžký nadstandard. Věřil jsem tomu, že když se vrátím blíž domovu, zahraju si třetí ligu v Blansku. Jsem rád, že se vize zatím naplňuje,“ povídá Paděra.

Podzimní suverénní jízda s impozantním skóre 53:6 ho přesto zaskočila. „Samozřejmě jsme chtěli hrát postup, ale vůbec mě nenapadlo, že budeme bez ztráty bodu. Přitom po dvou třech přípravných zápasech jsem si nemyslel, že podzim takhle projedeme. Je to fantastické,“ rozplývá se.

Kolem sebe má hráče, kterým je divize očividně malá. Zkušenosti z nejvyšší české soutěže mají Martin Doležal, Jiří Huška, Radek Mezlík, Radek Buchta nebo Mohamed Traoré. „Kvalita v Blansku převyšuje soutěž, máme spoustu rozdílových hráčů,“ říká.

Hokejisté Minervy Boskovice (v bílých dresech). Ilustrační foto.
Chvátal byl pět minut od nuly. Boskovice porazily Uherské Hradiště 5:1

Na velkém hřišti přitom plní jiné úkoly než při malém fotbale, ve kterém se stal světovým i evropským šampionem a už čtvrtou sezonu kraluje střelcům celostátní Superligy. „I když mě má spousta lidí zažitého z malého fotbalu, kde střílím víc branek, ve velkém hraju středního záložníka a ještě staženějšího. Nemůžu říct, že moje velká přednost je bránění, spíš si beru balon od stoperů a zakládám útoky,“ popisuje český reprezentant.

V minulé superligové sezoně táhl Blanensko 27 vstřelenými brankami ve čtrnácti zápasech. Na podzim stihl v osmi zápasech už 24 gólů. I díky němu patří jeho mužstvu druhá příčka o bod za Brnem. „Před sezonou jsme s Blanenskem chtěli skončit do třetího místa, uvědomovali jsme si, že je nejvyšší čas udělat medailovou příčku. Najednou máme obrovský náskok na třetí a čtvrté místo, takže z druhé pozice nemůžeme alibisticky říkat nic jiného, než že Brno proženeme a zkusíme se porvat také o titul,“ slibuje Paděra.

Za tři a půl sezony Superligy malého fotbalu vynechal jediný duel v říjnu 2015 v Mostě kvůli viróze. „Snažím se fotbalu dávat maximum,a když nemáme trénink nebo zápas, hodně se věnuji regeneraci a hlídám si životosprávu. To mě udržuje, abych hrál takřka bez absencí,“ dodává fotbalový gentleman z Boskovic.

Zámek v Boskovicích - ilustrační foto.
Obnova zámeckého parku? Přednost mají jiné projekty