Ráječko nestačilo na houževnatý Rajhrad, přestože srovnalo nepříznivý stav na 2:2 a vytvořilo si šance. Místo toho přišla prohra. „Bohužel, neubráním se pocitu, že jsme tohoto bojovného soupeře trestuhodně podcenili, a to se nám projevilo zejména v prvním poločase. Chtěl bych se jménem celého mužstva omluvit fanouškům, kteří tuhle hrůznou podívanou museli vytrpět na tribuně," připomíná poslední prohru sekretář Ráječka Marek Bláha.

V neděli přijede do Ráječka desátý Rousínov, který má ovšem jen o čtyři body méně než Ráječko. „Ráječko je doma velice silné, navíc poslední zápas prohrálo a bude chtít vyhrát," uvědomuje si sílu soupeře a jeho domácí kanonády trenér Rousínova Milan Boušek.

KRAJSKÝ PŘEBORRáječko – Rousínovneděle 20. 10., 15.00

Jeho tým minule doma porazil Kuřim 4:2 a získal důležité body. „Byl to zápas o všechno, tedy o to, abychom se nepohybovali v pásmu sestupu. Jsme rádi, že jsme to zvládli. Ale Ráječko je ještě jiný soupeř," myslí si Boušek.

Olympii bude chybět zkušený Bartoš, který se zranil, má po operaci a sezona už pro něj skončila. Po trestu se vrací Kupský. „Doufám, že obrana nám bude fungovat líp, v Rajhradě," přeje si Janusicza. V Rajhradě totiž jeho svěřenci propadli, útočníci nedávali šance, obrana byla děravá. V domácích utkáních umí Olympia nasázet soupeřům pěknou sadu gólů. „Doma hrajeme více aktivně, nátlakově, uvidíme, jestli to bude na Rousínov platit. Co vím od hráčů, soupeř hrozí rychlými brejky hlavně po stranách. Taky dostávají docela dost branek, snad tudy povede cesta," uvažuje Janusicza.

To v Rousínově mají jasno. „Máme problémy se sestavou, do Ráječka si jedeme pro bod, ten by byl pro nás zlatý. Důležité bude neinkasovat branku," plánuje Boušek.

Zima se blíží a Olympia se před domácími diváky představí už jen třikrát. Ti, co přijdou, budou určitě rádi za gólovou smršť, kterou už hráči letos předvedli víckrát. „Věřím, že proti Rousínovu předvedeme diametrálně jiný přístup k utkání, než v Rajhradě, v krajském přeboru se totiž nikdo neporazí sám," dodává Bláha.