Kvůli svalovému zranění chybí už delší dobu Blansku Radim Bubeníček. „Ty pocity jsou hrozné, je to moje první vážné zranění, prožívám to strašně moc, každý zápas. Snažím se kluky povzbudit," říká domácí kapitán, který během nucené herní pauzy dělá trenérovi Jiřímu Hajskému asistenta. „Minulý týden mi sundali ortézu, začal jsem s rehabilitací, sval hodně oslábl. Musím posilovat a rozhýbat to, sám ještě nevím, jde to pomalu," přiznává s myšlenkami na neurčitý návrat do zápasů.

250 diváků na Údolní čekalo v prvním poločase marně na výraznější šanci. Domácí se pokoušeli hrozit z brejků. Volný Pospíšil na pravém křídle rozehrál slibnou akci, kterou vzápětí zhatil nepřesnou přihrávkou na Horáčka. Juran podržel svůj tým při rohových kopech, nejnebezpečnější zbrani Uherskobrodských. Blanenský brankář nezaváhal ani při střele Hruboše. Ztlumil ji ve svých rukavicích.

Výpad 6+7, tedy Ullmanna se Zouharem, skončil stejně, jako ty předchozí. Špatnou přihrávkou. Po přestávce se hra rozhýbala. Hostujícího Idry spoluhráči uvolnili tak, že šel sám proti Juranovi. Domácí gólman stačil zmenšit střelecký úhel, ránu si pohlídal.

Nervozita panovala na obou střídačkách, hostující trenér František Ondrůšek přesto neztrácel smysl pro humor. „Já jsem vždycky stál v bráně a měl jsem před sebou šestnáctku, tohle je pro mě malé," odpověděl s klidem rozhodčímu bývalý brankář a majitel 112 ligových startů, když ho arbitr upozornil, aby se pohyboval pouze ve vymezeném prostoru u střídačky.

V 67. minutě se pokoušel uvést do pohybu ceduli ukazující skóre Pospíšil s Ullmannem. Mladému útočníkovi míč utekl těsně před gólmanem Pochylým. Ten ho uzmul do svých rukavic. Stejně tak si poradil i Juran se skákavou střelou čerstvé síly na hřišti, Jana Pochylého. Smrtící úder mohl domácím zasadit v 76. minutě Hruboš, který dostal nabito od Nevařila. Míč ovšem adresoval mimo Juranovy tyče.

Většina šancí desátého kola divize D skončila dřív, než začala. Blansko a Uherský Brod se rozešli smírně, s remízou 0:0. „Spokojení nejsme, chtěli jsme vyhrát, urvat to. Abychom odskočili do horní poloviny tabulky. Je to ztráta dvou bodů," litoval David Presl.

„Zvenku se každý bod počítá, ale kdyby byly tři, bylo by to příjemnější," neskrýval rozpaky energický kouč Uherského Brodu Ondrůšek. „Prvních deset, patnáct minut byli domácí jasně lepší. My jsme se rozkoukávali, nevěděli jsme, co máme od domácích čekat, ale pak jsme trošku převzali iniciativu a první poločas už jsme byli lepším mužstvem. Druhý poločas byl víceméně takové nakopávání míčů, bylo tam málo fotbalu. Snažili jsme se hrát po zemi, ale nedokázali jsme si vytvořit žádnou gólovou šanci, snad jen ze standardních situací. Byli jsme málo důrazní, málo agresivní," doplnil celkové hodnocení zápasu.

IVETA BORKOVÁ