Zaplněný zámecký skleník sledoval defilé oceněných v sedmi kategoriích. V šesti z nich rozhodli o umístění ve dvoukolovém hlasování zástupci 29 klubů okresu Blansko. Laureáty sedmé, což bylo uvedení osobností do síně slávy OFS Blansko, vybrali členové výkonného výboru. Za celoživotní přínos a práci pro fotbal byli oceněni vynikající trenér Ivan Študent z Blanska a dlouholetý funkcionář, rozhodčí a delegát Jindřich Kolář z Benešova.

Titul Fotbalista roku 2016 získal s převahou hlasů Jan Koudelka, hájící na podzim barvy FK Blansko v Moravskoslezské fotbalové lize. „Vítězství si nesmírně vážím, každé ocenění potěší. Vzhledem k tomu, že jsem do Blanska šel po nemoci, která mě na půl roku zabrzdila, a odehrál jsem jen podzim, je to pro mě milé překvapení. Vůbec jsem to nečekal," uvedl vítěz, jehož však fanoušci na jaře už v blanenském dresu neuvidí. „Nyní odcházím na půl roku do Rakouska a pak se uvidí. Doufám, že se mi už vyhnou zdravotní problémy," zadoufal Jan Koudelka, jenž je také českým reprezentantem v malém fotbale.

Vítězství v kategorii Trenér roku si odnesl Zdeněk Veselý, rovněž z FK Blansko. „Vítězství mě těší, beru to jako ocenění mé práce," poznamenal. Na otázku, co ho k tomuto titulu dovedlo, odpověděl stručně, ale výstižně: „Práce, práce, práce."

Nejlepší fotbalová jedenáctka (kategorie mužů):1. Jan Koudelka – FK Blansko, 2. Jan Trtílek – FK Blansko, 3. Jan Janda – SK Jedovnice, 4. Lukáš Martínek – FC Boskovice, 5. Petr Gromský – FK Blansko, 6. Jan Matuška ml. – Rudice, 7. Antonín Preč – FC Boskovice, 8. Jan Nečas – FK Rájec-Jestřebí, 9. Daniel Keprt – Olympia Ráječko, 10. Martin Sehnal – Olympia Ráječko, 11. David Juran – FK Blansko
Osobnost roku – Jindřich Kolář a Ivan Študent
Nejlepší dorostenec – Tomáš Feik – FK Blansko
Nejlepší žák – Štěpán Alexa – FC Boskovice
Nejlepší hráč přípravky – Sára Chmelíčková – Žijeme hrou
Nejlepší trenér – Zdeněk Veselý – FK Blansko
Nejlepší rozhodčí – Libor Kosička

RENÉ GRYC