Ráječko v krajském přeboru minule rozstřílelo Bzenec 5:0 a jede potvrdit sedmizápasovou šňůru bez prohry do Rajhradu. Ten je předposlední a teoreticky by to měl být hratelný soupeř. Navíc doma má nejhorší bilanci ze všech týmů. Bude záležet na tom, jestli se bude dařit Olympii proměňovat šance, kterých si ve většině zápasů vytváří dost.

Skupinu A I. A třídy, kde hrají i týmy z Blanenska, zatím ovládají dva brněnské týmy Slovan a Moravská Slavia. Oba celky prohrály jen jednou, třetí Kunštát ztrácí na druhou Slavii pět bodů. A právě Moravská Slavia jede k nedělnímu zápasu do Kunštátu.

Kunštát naposledy ztratil body v derby v Bořitově, kde prohrál 2:0, Moravská Slavia porazila Slatinu 3:1. „Jedeme tam vyhrát, chceme zase nahoru. Doufám, že i kluci k tomu tak přistoupí. I když je jasné, že je to těžký soupeř," uvědomuje si Vašíček. V minulosti trénoval Blansko i ve třetí nejvyšší soutěži. S Moravskou Slavií vlétl do soutěže ve velkém stylu. začal výhrou 12:0 ve Zbýšově a chvíli to vypadalo, že soutěží proletí jako kometa. „Věděli jsme, že nejsme neporazitelní. Byli jsme nováček, soupeři si na nás teď dávají víc pozor, je těžké hrát do plných. A někdy to ubojují, i když mají třeba mladší a méně zkušené hráče než my," zdůvodňuje Vašíček dosavadní zaváhání, přesněji jednu remízu a jednu prohru v devíti zápasech.

Skupinu vede o dva body Slovan Brno, který kromě jedné prohry všechno vyhrál. Bořitov poskočil na šesté místo, v neděli hraje na hřišti sedmých Šlapanic.

První výhru v soutěži darovaly v minulém kole Boskovice Zbýšovu. Po dobrém začátku nakonec prohrály 4:1. Teď doma přivítají dvanácté Tasovice B. „Chceme ten zápas ve Zbýšově napravit. Do 25. minuty jsme hráli dobře, vedli jsme 1:0, neproměnili jsme další tři šance. Pak jsme dostali gól a úplně se to otočilo. Už to bylo podruhé, i ve Šlapanicích se nám nedařilo. Je škoda, že nám ty první dva týmy odskočili. My silné týmy umíme porazit a pak dáváme body těm slabším," komentuje to boskovický trenér Jan Havlíček.

Do týmu se pomalu vrací dlouhodobí marodi a zároveň opory mužstva, gólman Michal Čech a hrající trenér a jeden z nejlepších hráčů Lukáš Martínek. „Lukáš už s námi trénoval, Michal by měl přijít. Taky Honza Koudelka, který hrál minule půl zápasu, už bude připravený," zmiňuje posílení týmu. Martínek bude připravený zřejmě na lavičce. „Kdyby to hořelo, tak by mohl zasáhnout do hry, ale já doufám, že to hořet nebude," věří Havlíček.

Ve skupině B I. B třídy drží obdivuhodnou sérii vedoucí Rájec-Jestřebí. Po devíti kolech stále čeká na první prohru, tedy spíš soupeři čekají. A jak svazuje série rájeckého trenéra Radka Sedláčka? „Od zápasu s Lipovcem už si to nepřipouštím, ze začátku jsme na to myslel. Můžeme prohrát kdykoli a klidně i se soupeřem ze spodku tabulky. I když samozřejmě budu rád, když nám to vydrží co nejdéle," říká před domácím zápasem se čtvrtým Rousínovem B.

V posledním domácím zápase Ráječtí remizovali v derby s Lipovcem 0:0, ale mohli klidně i prohrát. V minulém kole pak vydřeli výhru 1:0 v Tišnově. „Snad napravíme dojem z těch posledních dvou zápasů. Na druhou stranu, těžko můžeme odehrát celou sezonu v takové fazoně. Už by nás měl posílit uzdravený Jakub Sedlák," uvedl Sedláček.

Druhý za Rájcem je s šestibodovou ztrátou Lipovec. Tomu se v posledních kolech daří. Minule porazil Švábenice 4:0,v neděli hraje podruhé za sebou doma, přijede Tišnov. Opačný konec tabulky uzavírá Doubravice a Blansko B s pěti a dvěma body.

so 12. 10., 15.00

KP: Rajhrad – Ráječko

I. B.: Švábenice – Blansko B

ne 13. 10., 15.00

A: Kunštát – Moravská Slavia Brno, Boskovice – Tasovice B, Šlapanice – Bořitov

B: Rájec-Jestřebí – Rousínov B, Lipovec – Tišnov, Doubravice – Svratka Brno