Znáte důvody odvolání trenéra Vašíčka? Předpokládáme, že z nich vychází úkoly, které jste od vedení klubu dostal vy?
Přesné důvody neznám. Něco jsem sice zaslechl, ale myslím si, že mně nepřísluší to komentovat. Ale možná to souvisí s jedním z úkolů od vedení, a to podstatně zlepšit komunikaci a spolupráci s B mužstvem a dorostem.

Kde všude jste po skončení aktivní kariéry působil jako trenér a kde naposledy? Co považujete za svůj největší trenérský úspěch?
Po ukončení hráčské kariéry v Čebíně jsem tam zůstal jako trenér u mužů a následně u žáků. Poté jsem přešel do FK Blansko opět k žákům, později jsem dělal asistenta trenéru Šindelkovi u mužů v divizi. Potom muži Kotvrdovice a posledních čtyři a půl roku Vysočany. Myslím, že úspěchem je postup do vyšší soutěže. To se povedlo u žáků Čebína, v Kotvrdovicích a ve Vysočanech.

Znáte mužstvo a hráče Olympie? Co vám v tomto směru napověděly první zápasy zimní přípravy?
Hráče znám pouze částečně, zatím se seznamuji. Ale už nyní, hned po prvních zápasech přípravy, je jasný prvořadý úkol. Nahradit stopera Bártu, který přestoupil do FK Blansko.

Jak proběhne zimní příprava? Na co nejvíc budete klást důraz?
Zimní příprava probíhá částečně v domácím prostředí, částečně na umělce v Blansku a jednou týdně máme cvičení v Nemocvičně. Je důležité, aby hráče i fyzická příprava bavila. Nenechat je měsíc běhat někde po lese. Naběhat se dá i s míčem na hřišti.

Proti komu budete hrát přípravná utkání?
Máme už za sebou Blansko (1:4 - pozn. red.) a Bystrc (0:4), dnes nás čekají Rosice a dále 10. února to bude Bystřice nad Pernštejnem, 17. února Rajhradice, 25. února Kuřim, 3. března Start Brno a 11. března Líšeň B.

Které další posty bude třeba řešit posilami?
Jak jsem řekl, musíme především nahradit odcházející členy základní jedenáctky, zkušeného stopera Vítězslava Bártu a gólového útočníka Jakuba Mička.

Vezmete do zimní přípravy i některé vlastní dorostence?
Rád bych. V nejbližší době se budu snažit si o tom promluvit s trenérem dorostu Jiřím Pokojem.

Jaký jste měl kontakt s krajským přeborem? Znáte kvality soupeřů?
Po pravdě řečeno, v kontaktu s krajským přeborem jsem v poslední době nebyl. Soupeře znám jen částečně. Spoléhám v tomto na pomoc kolegy trenéra Jiřího Škaroupky, který v Ráječku u mužů v přeboru pracuje mnoho let.