Jaké je vaše hodnocení posledního přípravného utkání?

Byla to naše generálka a určitě nebyla podle našich představ. V generálce má být mužstvo už vytvořené a má vypadat, jak nastoupí v mistráku, sešlo se to bohužel tak, že jsme zkoušeli ještě nějaké hráče, takže tým nebyl kompaktní. Bylo také dost náročné počasí, ale myslím, že jsme to odbojovali. Škoda šancí a neproměněné penalty. Myslím si, že by zápasu slušela spíš remíza.

Před týdnem Blansko porazilo HFK Olomouc, jak velká motivace pro tým to může být na mistrovské zápasy?

Určitě je pro nás velká vzpruha porazit třetiligový tým, i když to bylo 0:0 a moc šancí dopředu jsme neměli. Bylo to odmakané, i když počasí bylo podobné tomu dnešnímu. Určitě je to psychická vzpruha. Po mistráku nás čeká ještě Frýdek, máme se na co těšit.

V pondělí přišel do Blanska nový trenér, jak zatím působí na tým?

Je tady krátce, kluci ho neznají, já už jsem se s ním potkal v dorosteneckém věku. Znám ho a myslím si, že je to výborný krok pro Blansko. Je to suprový trenér a mužstvo s ním poroste. Musí nás ale ještě víc poznat, s mužstvem se teprve seznamuje.

Co je třeba zlepšit do začátku divize?

Hlavně pohyb a fyzickou kondici. V tomhle počasí už toho měli někteří plné zuby. Chybí nám také větší důraz a zkušenost, musíme víc držet balon, protože v takovém počasí se nedá hrát nahoru dolů, to pak síly odejdou. Myslím, že to půjde.

IVETA BORKOVÁ