Fit není Müller, Keprt ani Michal Zouhar. Proti Ráječku si nezahraje kvůli pracovním povinnostem ani záložník Bubeníček. Blansko sehraje už druhý přípravný zápas. Před týdnem dostalo příděl 7:0 od třetiligového Prostějova. „Prostějov hrál moderní, rychlý fotbal. Napadal nás už při rozehrávce a jeho náběhy byly těžko čitelné. My byli naopak těžkopádní. V přípravě musíme ještě zamakat na fyzičce," dodal Kugler.

Blanenský tým je v plném zápřahu zimní přípravy už od začátku ledna. Za poslední týden mají fotbalisté v nohách čtyři tréninkové jednotky.

Fotbal příprava
so 31. 1. FK Blansko – SK Olympia Ráječko (13.30), hř. UT VUT Brno, sportovní areál pod Palackého vrchem
Boskovice – Chlumec nad Cidlinou (14.00), hř. UT Boskovice

Zimní přípravu naplno odstartovali i v Ráječku. Minulý víkend odehrála Olympia první přípravný zápas s Kuřimí. A vyhrála ho 1:0. „Proti Blansku nic speciálního nechystáme. Soustředíme se vyloženě na sebe. Potřebujeme vyzkoušet různé herní varianty a nové kluky," nedělal ze sobotního zápasu žádnou vědu kouč Olympie Petr Vašíček.

Na hřišti se proti Kuřimi objevily v dresu Ráječka nové tváře. Záložníci Sedlák z Rájce a Šplíchal z Bystrce. Na trávník v sobotu naopak nevyběhne obránce Gryc z Čebína, který má po artroskopii kolena a gólman Dvořák. „Máme tak trošku polní lazaret. Ale snad se kluci dají brzo do kupy," dodal Vašíček.

V sobotu sehrají první přípravný zápase také fotbalisté Boskovic. Doma nastoupí ve dvě odpoledne proti týmu Chlumce nad Cidlinou.