Slavnostní výkop obstaral exligový fotbalista a sportovní komentátor Luděk Zelenka, který byl hostem zápasu. Hosté začali aktivně, už ve 4. minutě míč po jejich rohu jen těsně minul Juranovu bránu. Na druhé straně faulovali hosté před vápnem Trtílka, Jukl ovšem z trestného kopu minul bránu. Pak se pokoušel Švancara najít ve vápně volného Jarůška, byl z toho jen roh a po něm uspěchal střelu z dobré pozice Nečas. Přesto byla blíže gólu Bystřice, v první desetiminutovce kopala tři rohy, v 11. minutě střílel těsně nad bránu Zbytovský.

Ve 13. minutě rozhodčí nejprve uznal a pak odvolal regulérní gól domácích. Vysoký kolmý nákop padal na brankovou čáru, Fousek to udělal chytře, rozběhl se ke gólmanovi, ale ještě před ním zabrzdil, brankář Bystřice přitom míč pustil do brány. „Byl to regulérní gól, hrubě to ovlivnilo zápas," zlobil se trenér Blanska Michal Kugler.

A v 19. minutě se dočkali hosté. Po rychlém průniku Adamce se kopal roh, po něm Juran první střelu vyrazil, na dorážku Ondřeje Víchy už nestačil. V 28. minutě se po rohu Švancary opět marně snažili prostřelit hostující obranu domácí hráči, za chvíli znovu utekl rychlík Adamec, Juran vyběhnul a těsně před ním míč odkopnul. Za pár minut se dostal Adamec i ke střele, ale zamířil těsně nad. Ještě do přestávky se hosté dostali k nebezpečným střelám, domácí si rozhodně měli v kabině co vyříkávat.

Jenže už v 52. minutě zasahoval Juran při střele Prášila. V 57. minutě musel střídat po kontaktu ve vápně domácí kapitán Nečas. Za něj na hřiště naskočil Chlad.

V 59. minutě dal o sobě opět vědět Adamec, ani tentokrát jeho střela nebyla přesná. „V zakončení mně bohužel chybělo víc klidu," litoval po utkání hostující Filip Adamec, který po příchodu z Kunštátu hned zapadl do sestavy. Bystřice rozhodně nepolevovala směrem dopředu, fyzicky na tom byli její hráči výborně. V 64. minutě pálil Chocholáč, míč se otřel o tyč domácí brány.

Na druhé straně předváděl svou rychlost Chlad, který vystřídal zraněného Nečase. Tutovku, kterou mu nabídl Švancara, ale napálil jen do obránce a jeho střelu z větší vzdálenosti hostující gólman vytěsnil. Nezadařilo se ani o něco později Fouskovi. Trenér Kugler pak poslal dopředu místo Jarůška Ullmanna. Ten se sice dostal k několika slibným situacím, ale ani jedna neskončila gólem. V domácí bráně musel opět zasahovat Juran.

Přesilovka

V 70. minutě si vykoledoval po faulu na pronikajícího Fouska a druhé žluté červenou kartu bystřický Illek, který živě diskutoval celý zápas. V 74. minutě našel Švancara Trtílka, jeho hlavičku pod břevno gólman vystihl. I v deseti se přitom hosté dostávali k brejkům. Stovky diváků rozjásal nakonec Přemysl Fousek, po rohu Švancary se v 83. minutě přesně trefil hlavou. Blansko mělo ještě další šance, jenže Ullmann, Kugler ani Fousek už hostující obranu neprostřelili.

Diváci viděli útočný fotbal z obou stran, Blansko počítalo s určitým rizikem a s dírami v obraně, do zakončení si nabíhala spousta hráčů, Švancara, Trtílek, Jarůšek, Fousek, Nečas, Ullmann. Ti všichni mohli proměnit nějakou z šancí. Bystřice se nenechala zastrašit a hrála si svou hru s rychlými brejky a mizerným zakončením.

„Bylo to ukvapené, chyběl nám klid v koncovce. Před zápasem bychom bod brali, po tom průběhu je to ztráta, vytvořili jsme si spoustu šancí, které jsme neproměnili," hodnotil utkání trenér Bystřice Martin Maša.

„Když odečtou gól, je to horší, než když branku dostanete. Pak jsme sice soupeře zatlačili, ale Bystřice má kvalitní tým, Prášil patří k nejlepším útočníkům," poznamenal trenér Blanska Kugler. V neděli hraje jeho tým v Kozlovicích.

divize D

FK Blansko – SK Bystřice nad Pernštejnem 1:1

Poločas: 0:1.

Branky: 83. P. Fousek – 19. Vícha.

ŽK: 25. P. Fousek, 60. Šíp, 82. Kugler, 87. Müller – 35. Illek, 53. Chocholáč, 85. Vícha, 92. Malý.

ČK: 70. Illek (Bystřice, po 2. ŽK)

Diváků: 787.

Rozhodčí: Chlevišťan – Škrobák, Lysák.

Delegát: Bábiček.

Blansko: Juran – P. Fousek, Šplíchal, Müller, Šíp – Jarůšek (68. Ullmann), Kugler, Jukl (46. Gromský), Nečas (57. Chlad) – Trtílek, P. Švancara.

Bystřice: Trávníček – Sklenář, Vícha, Šponar, Mitáš – Adamec (69. Marek Svoboda), Zbytovský, Illek, Malý – Chocholáč, Prášil (90. Čech).