Součástí Kunštátské fotbalové pouti, která startuje v devět ráno, bude i turnaj žáků a zápas mezi Kunštátem a výběrem OFS Blansko. „Návštěvníci se mohou těšit i na ukázky policejních psů, taneční vystoupení, ocenění zasloužilých členů a sponzorů a předání poháru přípravkám za vítězství v okresním přeboru. Pro děti je připraven dětský koutek, skákací hrad a soutěže s fotbalovou tematikou," lákají na pouť pořadatelé akce. Hlavní zápas je na programu ve čtyři odpoledne.

Z historie

První zápasy odehrál klub na pronajatých loukách pod sochou T. G. Masaryka v Rudce. Slibně se rozvíjející sport přerušila válka, po nadšení z konce světového konfliktu zavládlo rozčarování, protože nebylo kde hrát. Další rozvoj kunštátské kopané začal až s vybudováním nového hřiště zkraje padesátých let.

Kunštát se dlouhodobě pohyboval v okresních soutěžích. Až v roce 1981 postoupil do I. B třídy a v krajských soutěžích setrval bez přestávky dodnes. K nejúspěšnějšímu období patří roky 1997/1998 a 1999–2003, kdy hrál krajský přebor. Za úspěšným tažením stál především Jan Koďousek, který byl po dlouhá léta duší kunštátské kopané. Od roku 1994 má Kunštát travnaté hřiště. Působila v něm řada skvělých fotbalistů. Rudolf Tandler – mistr ČSSR staršího dorostu a dlouholetý hráč druholigového Bohumína, Miroslav Uvízl – bývalý hráč Zbrojovky a Sparty, Milan Klíma – bývalý hráč Královopolské Brno, z těch mladších Jan Doležel – reprezentant do 17 let a další. 

Program oslav 80 let kopané v Kunštátě

Sobota 28. 6. 2014, fotbalové hřiště

9.00 Turnaj žáků

12.30 Doprovodný program

13.30 Kunštát muži – výběr OFS Blansko

15.00 Doprovodný program

16.00 All Stars team Výběr hvězd – Kunštátské legendy

18.00 Autogramiáda, diskotéka, promítání fotografií a filmových ukázek z historie klubu

22.00 Projekce zápasu fotbalového MS.

Další: dětský koutek, skákací hrad, soutěže s fotbalovou tematikou