V krajském přeboru mělo za sebou Ráječko vydařený týden, kdy ze třech domácích zápasů po sobě získalo sedm bodů. V sobotu hrálo na hřišti čtrnáctého Bzence. Trenérům chyběl Tenora a tak se do útoku posunul Neděla. Vyrovnaný první poločas branku nepřinesl, rozhodovalo se po přestávce. Po skluzu a kontaktu s protihráčem poslal rozhodčí do sprch Koutného a domácí výhody využili.

Olympii nasázeli tři góly a v tabulce přeskočili Ivančice. „Je to škoda, do poločasu to bylo vyrovnané, po vyloučení jsme museli udělat nějaké změny a inkasovali jsme góly," vrátil se k prohře trenér Ráječka Oldřich Janusicza. Pět kol před koncem už mají jasný titul krajského přeborníka Mutěnice. Ty vyhrály v Ivančicích a jejich sedmnáctibodový náskok už nikdo nedožene. „Dalo se to čekat, Mutěnice hrály i třetí ligu a v soutěži měly nejlepší tým," okomentoval to kouč čtvrtého Ráječka Janusicza.

V I. A třídě hostil Kunštát v derby Bořitov. „Derby je vždycky nevyzpytatelné. My jsme měli možná víc ze hry, ale soupeř měl nebezpečné brejky," řekl domácí trenér Petr Loukota. Kromě souboje dvou týmů to byl hlavně souboj Radka Bezděka s domácím gólmanem Ivo Loukotou.

Bezděk šel na něj sám v prvním i ve druhém poločase, potřetí se ještě zkoušel prosadit ke konci zápasu, ale brankář Kunštátu svůj tým podržel. Bořitov sice dobře bránil, přesto se domácí prosadili. V prvním poločase Adamec, ve druhé půli přidal druhou branku Preč. Kunštát měl pak ještě další šance, které nedal. Kunštát vyhrál 2:0 a prodloužil vítěznou domácí sérii na jedenáct zápasů.

Boskovice měly doma poslední Zbýšov a byly jasným favoritem. První poločas vyhrály 3:0, po přestávce ale zbytečně polevily. „Úplně jsme přestali hrát a přenechali iniciativu soupeři. Dal jeden gól a klidně mohl přidat další dva," uvedl boskovický trenér Jan Havlíček.

Jeho tým se vzpamatoval a nevýraznému soupeři ještě nasázel dalších pět branek. Skóre se zastavilo až na výsledku 8:1. „Je to odpovídající výhra," doplnil Havlíček.

V I. B třídě pokračuje dramatický souboj o prvenství v soutěži. Už to vypadalo, že jaro bude patřit Lipovci, který se po vítězné sérii převalil i přes dosud první Rájec-Jestřebí, jenže v Rájci to nezabalili a po výhře v Lipovci jsou zase na koni a hlavně na prvním místě skupiny A. „Řekli jsme si, že chceme udělat maximum pro zisk prvenství a podle toho, že zkusíme pracovat. Kluci si to vzali za své, semknuli se a poslední tři zápasy odbojovali všichni na sto procent," vysvětluje rájecký trenér Radek Sedláček.

Lipovečtí sice vyhráli 3:2 v předposledních Švábenicích, jenže Rájec doma rozstřílel 4:0 Tišnov a díky lepšímu skóre je na čele před Lipovcem. Přitom pohled na rájeckou soupisku byl před nedělním zápasem tristní. „Měli jsme k dispozici pouze jedenáct hráčů. Využili jsme pomoci dorostenců, ti se ale vraceli ze zápasu v Cetkovicích a nemohli nastoupit od začátku," popsal Sedláček.

I s omezenou sestavou byl Rájec lepší a soupeři nasázel postupně čtyři branky. „Výsledek 4:0 je dost krutý, soupeře jsme sice přehrávali, ale měl také šance, naštěstí nás podržel gólman Radim Polák," podotkl Sedláček. Zatím to vypadá, že o vítězi se rozhodne mezi dvojicí z Blanenska, třetí Bohdalice mají ztrátu sedmi bodů, i když mají odložený zápas k dobru.

Rezerva Blanska rozstřílela 4:0 čtvrté Řečkovice a i díky výhře Lipovce ve Švábenicích už na ně ztrácí na posledním místě pouze tři body. O šest bodů si to s nimi Blansko rozdá v sobotu doma. Doubravice prohrála doma s Čebínem, je jedenáctá, Medlánky se k ní dotáhly na čtyři body.

Krajský přebor: Slovan Bzenec – SK Olympia Ráječko 3:0 (0:0), Andrýsek, Šmahaj, Šifel, ČK: Koutný (Ráječko).

I. A, sk. A: FK Kunštát – Sokol Bořitov 2:0 (1:0), Preč, Adamec; FC Boskovice – Baník Zbýšov 8:1 (3:0), Fadrný 3, Horák Michal 2, Müller 2, Vykoukal – Nekuža.

I. B, sk. A: MKZ Rájec-Jestřebí – AFK Tišnov 4:0 (1:0), Macháček 2, Kunc, Žilka; FK Blansko B – Řečkovice 4:0 (1:0), Beneš, Horáček, Jarůšek, Pokorný; Sokol Švábenice – Sokol Lipovec 2:3 (1:2) Gruber, Stříž Jan – Sedlák M. 2, Vágner L.; Sokol Doubravice – FC Čebín 0:1 (0:1) Sokol. ČK: Sadílek (Čebín).