Fotbalisté Kunštátu museli o víkendu skousnout v I. A třídě vysokou porážku. S Dobšicemi tahali od začátku zápasu za kratší konec. Hned ve druhé minutě se navíc hostům zranil gólman Loukota. „Dostal koňara do stehna, ale dochytal to se sebezapřením. Náhradního brankáře jsme neměli," řekl Vladan Horák z trenérské dvojice kunštátského áčka.

Dobšice spoléhaly na nakopávané míče, se kterými si obrana Kunštátu nevěděla rady. Po jedné takové akci se domácí prosadili . „Inkasovaná branka nás paradoxně nakopla a vrátila do hry. Měli jsme šance, které jsme ale nedali. Největší tutovku měl Šafařík, jenže ve vápně nepropálil gólmana. Tady se dle mého zápas lámal. Kdyby to bylo 1:1, možná nakonec zápas dopadl jinak," dodal Horák.
Místo vyrovnání však Kunštát dostal ještě do přestávky druhý gól. Po změně stran zamíchali hosté se sestavou a hned v první minutě druhé půle měl vyrovnání na hlavě Kuda. Jeho střelu však domácí vykopli z brankové čáry. Dobšice trpělivě čekaly na brejky a postupně přidaly třetí a čtvrtý gól. V závěru snížil už jen Boček na 4:1. „V poslední dvacetiminutovce jsme přitom mohli ještě dát dva góly. Nepadlo to tam, nevadí. Neděláme z toho žádnou tragédii. Dobšice mají dobrý tým a společně s Moravskou Slávií jsou v soutěži podle mě asi nejfotbalovější," poznamenal Horák.

V neděli hraje Kunštát doma s předposledním Zbýšovem. „Na jaře hrají týmy, které jsou namočené v sestupu, jako o život. Postavení v tabulce nerozhoduje. Nejsou tam silní a slabí soupeři. Nesmíme nic podcenit," uzavřel Horák.

To Boskovice se rychle otřepaly z porážky 1:4 v derby s Kunštátem a doma porazily Šlapanice. V utkání viděli fanoušci nakonec sedm branek. Dva góly Boskovic dával Stara. Po výhře 4:3 se Boskovice vyhouply na druhé místo v tabulce. Bořitov výhodu domácího hřiště v sobotu nevyužil a jen remizoval s Miroslaví 1:1. „Remíza byla nakonec asi spravedlivá, i když jsme v první půli měli dost gólových šancí. Na soupeře jsme byli dobře připravení a myslím, že jsme utkání vcelku zvládli. S bodem jsme spokojení," řekl gólman Bořitova Filip Němec. Bořitov je devátý.

V I. B třídě zvládl Lipovec doma derby s Doubravicí. Po vítězství dva nula je stále první. O tři body zpět je Rájec-Jestřebí, který těsně porazil Medlánky. Hubenou výhru 2:1 zařídili Macháček a matador Čepa. Blansko B rozsvítilo zatím mizernou sezonu vítězstvím 2:1 v Čebíně. Dvě branky dal útočník Hansl. Blanenské béčko je sice poslední, ale zachránit se v soutěži ještě může. „Sice se nám nedařilo tolik kombinačně jako v předchozích zápasech, ale velmi dobře pracovala defenziva a v útočné fázi jsme byli konečně efektivní v zakončení. Kluky chválím za vůli a bojovnost," okomentoval zápas pro klubový web asistent trenéra blanenského týmu Miloš Vašák.

KRAJSKÉ SOUTĚŽE

I. A, sk. A

Dobšice – Kunštát 4:1 (2:0), Princ 2, Syrový, Záruba – Boček
Boskovice – Šlapanice 4:3 (2:2), Stara 2, Horák, Kolář – Kokeš, Šamšula Pav., Šamšula P.
Bořitov – Miroslav 1:1 (1:0), Richtr – Obořil

I. B, sk. A

Čebín – Blansko B 1:2 (1:1), Halouzka – Hansl 2
Lipovec – Doubravice 2:0 (1:0), Pernica, Sedlák
Rájec-Jestřebí – Medlánky 2:1 (0:0), Macháček, Čepa – Novotný