Ve čtvrtek na sebe narazily v Boskovicích Ráječko, kterému odřekla zápas Bystřice nad Pernštejnem, a Kunštát. Ten potvrdil proti silnějšímu soupeři nárůst formy a díky zvládnutému závěru zápasu nakonec vyhrál 3:2. Kunštát proti Ráječku nastoupil bez Jiřího Vorlického staršího, Stehlíka i Doležela, kompletní nebylo ani Ráječko. „Nám chyběl Tenora, Koutný, Zouhar, Horáček, Horák a Bednář. Navíc už v přípravě nepokračuje Honza Janda, který se rozhodl vzhledem k časové náročnosti angažmá v Ráječku ukončit," popsal sportovní manažer Olympie Marek Bláha.

Jeho tým začal lépe. Už ve druhé minutě trefil Dan Keprt vzdálenější tyč Loukotovy branky, následně jeho střelu odvrátila obrana Kunštátu až z brankové čáry. V dalších šancích se ocitli Gryc, Mičko a znovu Dan Keprt. Kunštát přestál šance a ve 40. minutě ho poslal do vedení Adámek.

„Kvalita byla na naší straně, měli jsme v prvním poločase tlak, který jsme bohužel nevyužili. Místo toho oni z ojedinělé akce skórovali. Kunštát hrál ze zabezpečené obrany a spoléhal na brejky," okomentoval vývoj utkání Bláha.

Po přestávce Olympia opět zatlačila soupeře a vyrovnala po chybě kunštátského gólmana, kterého přeloboval Mičko. Po šancích na obou stranách, které se neujaly, nařídil rozhodčí v 60. minutě penaltu po faulu na Martina Sehnala. Brankář Ivo Loukota ji ale Danu Keprtovi vystihl. V 75. minutě už šla Olympia po vlastním gólu Kunštátu do vedení.

V 77. minutě kopal penaltu i Kunštát, ale Adámek v souboj s gólmanem dopadl stejně jako Keprt a nedal. Poslední půlhodinu už hustě sněžilo a mokrý terén evidentně sedl víc Kunštátu. Vyšly mu další dva brejky a po gólech Vorlického a Bočka v závěru utkání zvítězil 3:2. „Neděláme z toho tragédii, jde o přípravu a chyběli nám hráči, ale i v této sestavě jsme to měli uhrát," myslí si Blaha. Olympia bude příští týden dolaďovat sestavu, čekají ji ještě jednání s kluby o několika hráčích, která nebudou jednoduchá.

Kunštát po výhře nad Rájcem-Jestřebí porazil i o dvě třídy silnějšího soupeře a s blížícím se začátkem sezony si upevňuje sebevědomí. „Vyšel nám tah s Adámkem na hrotu. Z jeho hry těžili Jirka Vorlický mladší a Tomáš Gracias, kteří byli hodně vidět. Náš výkon proti Ráječku se mi líbil, odehráli jsme to s velkou chutí a houževnatostí," popsal pro klubový web trenér Kunštátu Vladan Horák.

Divizní Blansko čeká v předposledním přípravném utkání atraktivní celek, v Brně hraje v sobotu večer s Bystrcí. „Chtěli jsme si konečně zahrát na přírodní trávě, ale počasí nám to pořád asi nedovolí," sdělil trenér Blanska Zbyněk Zbořil. V posledním zápase mu chybělo tolik hráčů, že si musel vypomáhat posilami z Boskovic, tentokrát už by měl mít kádr v lepším stavu. Boskovice odjely na soustředění, generálky mají vlastně dvě, v neděli 13. března s Kunštátem a o týden později s Rájcem-Jestřebí. To už se sice hraje krajský přebor, ale Boskovice první jarní kolo vynechávají.

fotbal příprava

Ráječko – Kunštát 2:3 (0:1)

47. Mičko, 75. vlastní – 40. Adámek, 86. Vorlický ml. , 87. Boček

Ráječko: Růžička – Keprt R., Gryc, Daněk, Sedlák, Šplíchal, Zeman, Vavřík, Keprt D., Neděla (40. Sehnal), Mičko

Kunštát: Loukota I. – Šafařík, Ducháček, Loukota O., Blažek, Hruška, Bednář D., Vorlický Jiří ml., Gracias, Prudil, Adámek, Boček.