U mužstva zůstává trenér Michal Kugler. Hned v prvních kolech má zajímavý los a velice těžké soupeře. „Stejně bychom s nimi museli hrát, je jedno kdy," říká v rozhovoru jako obvykle přímočarý Kugler. Ten by rád udržel důležité hráče. Už teď je jasné, že odejde Dupal.

Zůstáváte u týmu?

Ano, dohodli jsme se s vedením, že budu pokračovat.

Na jak dlouho?

Nevím, ještě nemám podepsanou smlouvu. A jak dlouho budu ve funkci trenéra záleží na vedení klubu. A i já mám dost soudnosti, abych poznal, když mně třeba tým přeroste přes hlavu.

Hlavním cílem zůstává postup do divize?

Já strašně chci, aby se vykopala vyšší soutěž. Krajský přebor možná stačí pro město s dvěma tisíci obyvateli, ale ne pro dvacetitisícové. Blansko by si divizi určitě zasloužilo.

Jak to chcete udělat?

Důležité je mít adekvátní kádr. Nemůžeme si dovolit nějak rozhazovat, ale je potřeba udržet tým co nejvíc pohromadě a doplnit ho vhodnými hráči. Naším cílem je i zapracování dalších mladých hráčů. Šplíchal nebo Zouhar zapadli, Martinec, Juran nebo Sedláček už si to také vyzkoušeli, uvidíme, co další hráči.

Jsou už jisté nějaké odchody nebo příchody?

Zatím jednáme o příchodech některých hráčů, z týmu odejde Dupal, na další změny je ještě brzo.

Vypadá to, že nesplněný postup do divize vám nahrazuje los krajského přeboru. V prvních třech kolech máte derby s Boskovicemi, pak na Spartě Brno a vzápětí doma Kyjov. To je hodně těžký start…

Stejně s těmi soupeři musíme hrát, je jedno kdy. Aspoň musíme makat hned od začátku.

Které týmy jsou podle vás hlavními favority?

Řekl bych Kyjov, Sparta, Mutěnice, hodně nepříjemné jsou doma Bosonohy. Ale ono se to vždycky vytříbí, komu se bude dařit více a komu méně. Doufám, že my se ukážeme v tom lepším světle.

Kdy vám začíná letní příprava?

Až 9. července. Ten konec byl pro všechny psychicky i fyzicky náročný, potřebujeme si trochu odpočinout. Hráči jsou také na dovolených. Hned v sobotu 14. července hrajeme první přípravný zápas ve Vyškově. Tam vezmu všechny, postupně se sestava zúží a rozdělí do áčka a béčka.

Kde budete trénovat?

Celé léto v Lažánkách. Je tam výborné hřiště, které je už kolem půl šesté, šesté odpoledne celé ve stínu, to nám vyhovuje.

V jakém stavu je trávník na Údolní?

Spravuje se. Je to podsypané, navezená nová zemina, město se o to stará, vypadá to dobře, doufám, že na mistrovská utkání bude úplně perfektní. Pauza je krátká, jenom měsíc, nám stačí, když se na hřiště podíváme až na poslední dva tréninky před začátkem soutěže.