Ráječko čekalo na soupeře z duelu Jedovnic s Boskovicemi. Boskovičtí nakonec o gól zvítězili a na svém hřišti přivítali atraktivního soupeře. A od začátku nastoupili bez respektu. V 9. minutě otevřel skóre Horák. V 15. minutě přidal druhou branku z penalty Václavek a s Ráječkem to nevypadalo dobře. Za tři minuty ovšem snížil Martin Sehnal.

Po přestávce měli hosté tlak i šance, ty ale nevyužili. A radovali se znovu domácí. V 66. minutě ještě nastřelili břevno, dvě minuty nato už vedli 3:1, když se trefil z trestného kopu Kamil Janíček. Závěr však patřil Olympii. V 86. minutě snížil druhou brankou Martin Sehnal a v poslední minutě domácí darovali hostům penalty vyrovnávacím vlastním gólem.

„Zápas měl ještě plážové tempo. Neřekl bych, že to bylo úplně mistrovské, i když se za týden hrají mistráky, ale zase to bylo atraktivní pro diváky, viděli šest gólů, drama až do konce," podotkl k utkání Vašíček. Zpackaného konce mohli litovat domácí, kteří měli ještě několik minut před koncem vítězství v hrsti.

„Odehráli jsme kvalitní utkání s dobrým týmem, akorát škoda nevydařeného konce utkání, kdy jsme zbytečně dostali dva góly, jinak jsme celkem spokojení. Nemyslím si, že u penalt by to byly nějaké velké nervy, ale chtěli jsme postoupit. Klukům se penalty moc nepovedly," popsal trenér Boskovic Lukáš Martínek.

Olympii se penalty povedly ještě míň, její hráči nedali čtyři z šesti, takže po šesté sérii a trefě Fojta slavili postup Boskovičtí. „Mě prohra na penalty mrzí, ale když jsem se díval na hráče, tak je asi moc ne, protože se tomu smáli. Ale přiznám se, že nejsem příznivcem pohárových utkání, protože vložené středy jsou dost náročné, když člověk nehraje fotbal profesionálně. Uvidíme, jak to bude na podzim, ale možná je i lepší, že to takhle dopadlo," hledal pozitiva na porážce Vašíček.

Ve druhém pohárovém utkání přivítal Kunštát Kuřim. Hřiště sice zmáčel déšť, přesto se dal hrát atraktivní fotbal. Kunštátští nakročili sebevědomě k výhře už v prvním poločase, který vyhráli 3:1. Hosté už po přestávce jen snížili na konečných 3:2. „Byla to generálka před soutěží, chtěli jsme k zápasu přistoupit zodpovědně a to se povedlo," okomentoval výhru kunštátský trenér Petr Loukota.

Krajský pohár FAČR

1. kolo

Boskovice – Ráječko 3:3 (2:1), na penalty 3:2

Horák M., Václavek, Janíček K. – Sehnal M. 2, vlastní

Kunštát – Kuřim 3:2 (3:1)

Šmerda 2, Haničinec – Losenický, Hudec