Hodně se jiskřilo v rozhodující fázi duelu, všechny červené karty padly v poslední čtvrthodině. To už Blanensko vedlo o dvě branky. Zatímco domácí Adam Průcha dostal žlutou kartu a pak rovnou červenu, hostující Zdeněk Fládr s Petrem Matouškem obdrželi dvě žluté karty. Jihlavský Zdeněk Kučera a blanenský David Trajer viděli v šedesáté minutě červenou kartu přímo. „Myslím, že červené byly zbytečné a od té první v pětačtyřicáté minutě jsme se trápili. Moje červená byla premiérová v soutěži a taky zbytečná, bránili jsme ve čtyřech poslední minuty a fauloval jsem na půlce. Soupeř nakopl balon, následovala potyčka a rozhodčí nás vyhodil oba dva. Neudrželi jsme se my ani Jihlaváci,“ soudil blanenský útočník Trajer.

Po odchodu Tomáše Machálka do Kroměříže je novým blanenským kapitánem třiadvacetiletý Filip Smrčka.
Jsme jakási juniorka. Na jaře budeme v tabulce jinde, věří blanenský lídr Smrčka

Pět žlutých a pět červených karet rozhodně není běžný počet v superligových duelech. „Určitě to bylo způsobené tím, že rozhodčí spoustu situací nevyhodnotil správně. Proto to v druhé půli bylo více vyhecované,“ přemítal jihlavský záložník Lubor Trojánek.

Blanenský celek šel už v osmé minutě do dvougólového vedení, když se prosadili Fládr s Muzikantem. Jenže pak se probral výběr z Vysočiny a do přestávky otočil vývoj čtyřmi brankami. Dvakrát se prosadil Lubor Trojánek, jednou Kučera s Michalem Prokešem. Těsně před přestávkou korigoval na 3:4 hostující Trajer. „Vedli jsme 2:0 a čekali jsme pohodový zápas, najednou se Jihlava zvedla a dala čtyři gól, naštěstí byl poločas jen o gól a otočili jsme zápas,“ líčil Trajer.

Zrovna jeho trefa domácí rozlítila. „Je pravda, že jsme začátek trošku nezvládli, ale pak jsme začali více bojovat a nakonec jsme to do poločasu otočili. Určitě nás hodně mrzí situace, která nebyla posouzená jako nedovolený zákrok a následně jsme z ní dostali gól těsně před poločasovou přestávkou na 3:4. Bohužel nás tato situace nakonec stála zápas,“ prohlásil Trojánek.

Krátce po začátku druhého poločasu srovnal Matoušek a vedení na hostující stranu vrátil blanenský kapitán a hrající trenér Ondřej Paděra. Ve 43. minutě pak vystřelil rozhodující gól Trajer. Po sérii vyloučení už jen minutu před koncem snížil na konečných 5:6 jihlavský kanonýr Jiří Míča. „Čtyři z pěti obdržených gólů byly blbé, na druhou stranu jsme skvěle bránili ve čtyřech a myslím, že jsme vyhráli zasloužené,“ uvažoval Trajer.

Blanensko tak v tabulce poskočilo na druhou příčku o bod před třetí Jihlavu. Na vedoucí Olomouc ztrácí sedm bodů. „Před zápasem jsme si říkali, že Blanensko všichni odepisují, přitom vždycky bývalo první, druhé, třetí a teď je na sestupu. Šli jsme do utkání s cílem získat tři body, což se povedlo. Sice jsme dostali tři červené, ale jsme spokojení,“ dodal blanenský forvard.

Cetkovický fotbalista Tomáš Sychra (v modrém u míče) má v probíhajícím ročníku skvělou formu, nasázel už sedmnáct branek.
Nasázel 17 gólů, ale stejně nevede. Dohnat Vorlického je osobní boj, říká Sychra

Sedm bodů jako třetí Jihlava mají i Vikings Brno a Baník Ostrava. „Bude to boj do posledního zápasu. Určitě nic nevzdáváme a budeme se snažit urvat co nejvíce bodů,“ řekl Trojánek.

Jihlava – MF Blanensko 5:6 (4:3)
Branky a nahrávky: 15. Trojánek (M. Prokeš), 19. Kučera (Hrobař), 21. Trojánek (Votoupal), 29. M. Prokeš (Hrobař), 59. Míča (Votoupal) – 2. Fládr, 8. Muzikant (Kucharčuk), 30. Trajer, 34. Matoušek (Trajer), 39. Paděra (Kucharčuk), 43. Trajer (Paděra). Rozhodčí: Virčík – Terber. ŽK: Průcha – Matoušek, Fládr. ČK: 51. Průcha, 60. Kučera – 45. Fládr, 55. Matoušek, 60. Trajer.
Jihlava: Lukáš Konrád (C) – Zdeněk Kučera, Adam Průcha, David Brtnický, Lubor Trojánek, Michal Prokeš, Robin Hrobař, Jiří Míča, Michal Votoupal.
MF Blanensko: Jakub Klimeš – Pavel Kucharčuk, Adrian Nemšovský, Zdeněk Fládr, Ondřej Paděra (C), Petr Matoušek, David Trajer, Radim Muzikant.