Finálový turnaj se hraje 18. ledna v Milovicích a Sadros by se mohl postarat o největší úspěch malé kopané na Blanensku. A může hrát uvolněně, už teď má splněno na sto deset procent postupem mezi ty nejlepší. „Nerad bych skončil poslední," říká k tomu hráč Sadrosu Jan Havlíček. V rozhovoru popisuje dojmy z turnaje i šance na republikový titul.

Jak náročné bylo semifinále v Brně?

Předpokládali jsme, že to bude těžký turnaj. Nechci to nějak znevažovat, ale je fakt, že ten první brněnský turnaj byl asi ještě náročnější, než tenhle, bylo tam i víc kvalitnějších týmů. Tady byl hlavně ten RKM Brno, loňský vítěz.

Zkuste to popsat…

Bylo to náročné hlavně fyzicky. My jsme měli jeden zápas ráno v devět a pak od půl dvanácté tři utkání rychle po sobě. Kdo tam přijel v méně lidech, měl pak problém. Třeba ve třetím zápase s Jihlavou už soupeř fyzicky nestíhal (Sadros vyhrál 12:1 – pozn. autora), byli tam taky v sedmi lidech. Nás tam bylo naštěstí třináct, čtrnáct kvalitních hráčů, takže jsme tohle řešit nemuseli.

Jak se cítíte před lednovým finálovým turnajem? Půjde vám přece jen o titul mistra republiky.

Myslím, že je to obrovská šance. Na finálovém turnaji budou rozhodovat dva zápasy. Ani nás tam nemusí jet tolik, stačily by dvě silné pětky. S RKM jsme tady sehráli vyrovnaný zápas, prohráli jsme těsně o gól, můžeme je klidně porazit.

Jaký je systém finále?

Jsou tam dva týmy z Moravy a dva z Čech, dvojice by měly být snad do kříže, aby se nehrálo stejně jako ve skupinách.

Máte podle vás šanci v Milovicích uspět?

Už teď je to pro nás velký úspěch, ale já věřím, že uděláme to finále a popereme se i o celkové prvenství. Nerad bych skončil poslední.