Blanenští sice nastoupili v nekompletní sestavě plné mladíků, ale divizní tým by si ani za této situace neměl dovolit tak vysokou prohru s účastníkem krajského přeboru.

Mašovy problémy avizovalo už základní rozestavění, v němž obvyklý útočný hrot Trtílek zaujal pozici stopera. Nevedl si špatně. První zákrok, kterým odvracel větší nebezpečí, předvedl už v jedenácté minutě a v průběhu zápasu pak několik dalších. Stejně jako nový strážce blanenské branky David Záleský ze Zbrojovky, který měl od začátku mnohem víc práce než jeho protivník Herink. Bystrc začala aktivně a bylo znát, že je sehranější. Přesto mohlo jít do vedení jako první Blansko. V jednadvacáté minutě nastřelil Bokůvka břevno a následnou dorážku poslal nad branku.

V přípravném fotbalovém utkání remizoval FK Blansko s Olympií Ráječko 1:1.
Okresní superpohár skončil bez vítěze. Blansko remizovalo s Ráječkem

Nepsané pravidlo nedáš–dostaneš se projevilo téměř vzápětí. Domácí obránci nedokázali naněkolikrát dostat míč ze svého pokutového území. Balón nakonec propadl na kopačku Chyly a ten ho uklidil k levé tyči Záleského branky.

Hosté pak jasně ovládli hru a další góly na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejprve se za Záleského záda s troškou štěstí trefil Makiš a před přestávkou Ovčačík proměnil penaltu po faulu na Chylu. „Bylo vidět, že domácí nejsou kompletní a chybějí jim zejména zkušení hráči. Nám zápas naopak vyšel, ale nebudu výsledek přeceňovat. Pomohly nám rychlé branky v prvním poločase a pak jsme drželi míč a poměrně dobře kombinovali. Takže bych mohl být spokojený, ale na obou dvou stranách se zranili hráči, což není moc příjemné,“ komentoval zápas trenér Dosty Libor Danihelka.

Ve velkém dopoledním vedru se trenéři dohodli, že druhý poločas o deset minut zkrátí. Půlhodinku měla Dosta pod kontrolou. V 67. minutě přidal její čtvrtou branku Makiš a těsně před závěrečným hvizdem rozhodčího dorazil střídající Nguyen do sítě balon vyražený Závodným.

Za domácí kontroval za stavu 0:5 Chloupek, jehož dlouhý centr, anebo možná dalekonosná střela, téměř z poloviny hřiště překvapivě zapadl za Herinkova záda. „Nemám moc co hodnotit. Snažili jsme se nějak poskládat tým, abychom mohli zápas vůbec odehrát. Chyběli nám tři hráči, hlavně Jan Pšikal a Jakub Šplíchal, takže dostali příležitost kluci z dorostu, aby se jak se říká obouchali. Jenže dospělý fotbal je něco jiného než dorostenecký a to si musí kluci uvědomit. S vedením teď musíme zapracovat na tom, aby přišli někteří další hráči,“ naznačil nynější nejdůležitější úkoly klubu Maša a potvrdil, že uvažovaje o zařazení ještě jednoho zápasu místo tréninku.

Ilustrační foto.
Lidem schází respekt k policii. Považují ji za prostředek k udržení moci

FK Blansko – Dosta Bystrc 1:5

Poločas: 0:3. Branky: 75. Chloupek - 30. a 67. Makiš, 24. Chyla, 39. Ovčačík z pen., 80. Nguyen.

Blansko: Záleský - Závodný, Feik, Trtílek, Škrabal - Chloupek, Šmerda, Honsnejman, Hanák, Bokůvka – Kratochvíl. Střídali: Veselý, Mlčoušek. Trenér: Martin Maša.

Bystrc: Herink – Bartoš, Zatloukal, Gric, Lízal – Handl, Matiska, Urban, Ovčačík – Chyla, Makiš. Střídali: Marušinec, Nguyen. Trenér: Libor: Danihelka.