Přes velké předsezonní blanenské potíže se skládáním kádru by se scénář posledního měření neměl opakovat. „Takové výsledky přicházejí, ale teď to nemá žádný význam. Na druhou stranu dobře víme, že nás tam nečeká nic lehkého. Mají menší hřiště, nebo alespoň tak působí, a domácí toho dovedou využít. Doma jsou hodně nepříjemní, dohrávají souboje, dostupují hráče. Musíme podat kvalitní a koncentrovaný výkon, pokud chceme uspět,“ komentoval starou porážku současný trenér Martin Maša.

I s odstupem týdne a po shlédnutí videa bere domácí remízu s Rosicemi v premiéře nového ročníku jako solidní výsledek. „Měli jsme víc šancí než na jeden gól a při troše štěstíčka mohlo být i líp. Výsledek ale asi odpovídá průběhu zápasu,“ dodal trenér Blanska.

Maša má před Tasovicemi k dispozici stejný kádr jako před týdnem, takže sestava může být podobná a zřejmě i bude. Kouč ale potvrdil, že jsou stále rozjednané příchody dalších posil.

Domácí odstartovali hůř než Blanenští. V úvodním kole sokoli prohráli v Havlíčkově Brodě 1:2, když jejich jedinou branku střelil Jaroslav Fukal.

Kanonýrem mužstva je ale Miroslav Paul, který v minulém ročníku zaznamenal sedmadvacet gólů. Od nové sezony ovšem působí jako asistent trenéra v druholigovém Znojmě a tasovický dres bude oblékat, jen když zápasy nebudou kolidovat. V Havlíčkově Brodě na hřišti byl. Dá se čekat, že se představí i domácímu publiku, protože Znojmo hrálo ve Vítkovicích v pátek večer.

ZNOJEMSKÉ POSILY

Užší vazba Sokola na Znojmo je zřejmá. V divizních Tasovicích se obvykle rozehrávají znojemští mladíci a dá se čekat, že některý z druholigových elévů proti Blansku nastoupí. „Dvakrát páté místo je velice dobré. Kádr zůstal víceméně pohromadě, takže věřím, že umístění můžeme zopakovat. Ale hlavně chceme hrát líbivý fotbal a nemít starosti se záchranou,“ před startem soutěže trenér Miroslav Steinhauser potvrdil, že tasovické možnosti mohou opět sahat vysoko.

Divize
Sokol Tasovice – FK Blansko
Neděle 13. srpna, 17.00 hodin, stadion Tasanda.
Poslední divizní zápasy: Blansko – Rosice 1:1, Havlíčkův Brod – Tasovice 2:1.
Poslední vzájemné zápasy: Tasovice – Blansko 5:0 (jaro 2016), Blansko – Tasovice 2:2 (podzim 2015).