V tišnovské sestavě chyběl minulý týden na Spartě vyloučený tvůrce hry František Schneider, herní styl mužstva to ale nezaměnilo. Tým nabitý hráči s prvoligovou minulostí se okamžitě ujal taktovky a hned úvodní dvě střely vypadaly nebezpečně.

Totéž se určitě dá říct o prvním boskovickém kontru. Po rychlém brejku se Adam Přikryl na pravé straně ocitl sám před brankářem Doleželem, ale ten s přispěním obránce na poslední chvíli srazil střelu na roh. „Asi jsme mohli vést 1:0, ale nevím, jak by nám to vydrželo dlouho. Tišnov má velmi kvalitní tým a vyhrál zaslouženě,“ konstatoval po zápase trenér hostů Jan Havlíček.

Převaha domácích pak už vyústila v góly. Při prvním ovšem za vydatného přispění brankáře Bednáře, který na centr z trestného kopu vyběhl špatně a nechal se předskočit hlavičkujícím tišnovským stoperem Huškou. Pak zleva z vyložené pozice pálil Chráscina nad břevno a Sodomkova dělovka z pravé strany se od tyče odrazila téměř zpět ke střelci. Chvíli na to už Bednář těžko mohl něco dělat s přesným mazáckým lobem Tomáše Zdražila. „Přál jsem si, abychom rozhodli co nejdříve, protože v minulých zápasech jsme měli se vstřelením gólu problémy. Naštěstí se to povedlo a měli jsme vývoj plně pod kontrolou,“ pochvaloval si plnění plánu domácí kouč Zdeněk Valnoha.

Druhý poločas tak v podstatě byl jen otázkou, jak vysoké bude konečné skóre. Gólem Petra Švancary do prázdné branky po Sodomkově přihrávce se zastavilo na čísle pět. Ovšem těsně před tím mohl pětku završit Jakub Krejčíř. Jeho pumelice roztřásla břevno Bednářovy branky. „První dva góly jsme dostali po našich hrubých chybách, ale tím nechci vítězství Tišnova snižovat. V posledních kolech máme problémy se sestavou, dnes například hráli čtyři dorostenci. Bylo toho na ně opravdu moc, ale z takového zápasu a od takového soupeře se mohou poučit. A nejen oni,“ zestručnil své hodnocení Havlíček.

„Za nás hovoří skóre 5:0, i když musím uznat, že nám to Boskovice chvílemi ulehčovaly. Ale bylo to hlavně o našem výkonu. I když jsme zapojili mladé kluky, tak jsme předvedli kvalitní hru a tři body máme zaslouženě,“ doplnil Valnoha.
Tišnov se tak dvě kola před koncem vrátil na první místo tabulky. Na druhé Mutěnice má náskok dva body.

FK Tišnov – FC Boskovice 5:0

Poločas: 2:0

Branky: 18. Huška, 25. Zdražil, 51. Traore, 60. Sedlo, 77. Švancara

Rozhodčí: Chabiča – Tunka, Papuga

ŽK: Živný, Martínek, Grenar, Novák (vš. Bosk.)

Diváků: 300

Tišnov: Doležel – Bubeníček (60. Jilg), Huška, Sedlo, Zdražil (80. Bartoš) – Sodomka, Krejčíř, Kuldan, Chráscina – Traore (65. Halas), Švancara. Trenér: Zdeněk Valnoha

Boskovice: Bednář – Horák, Václavek, Maděrka, Živný – Kamenický (63. Grenar), Kubín, Martínek, Přikryl (55. Novák), Hlaváček, - Odehnal