K tomu ovšem Žďárští potřebují vyhrát i venku, což se jim na v novém ročníku zatím nepodařilo. Z pěti zápasů vytěžili tři body za remízy, dvakrát prohráli. Tuto šňůru evidentně chtěli v Blansku přerušit. Začali hodně aktivně a prakticky celý zápas drželi taktovku ve svých rukou.

V prvních deseti minutách měl největší šanci naplnit plány hostů Čestmír Vitásek, ale slušnou kombinaci s Luborem Trojánkem zakončit nedokázal. Trest přišel vzápětí. Po ztrátě míče ve středu hřiště následoval rychlý brejk domácích a Jiří Kratochvíl získal Blansku vedení. „Připouštím, že to bylo šťastné vedení, ale je škoda, že jsme potom nepřidali další gól.

Už jen poslední krok chybí české reprezentaci v malém fotbalu k vytouženému úspěchu.
Fantazie. Čeští reprezentanti si na mistrovství světa v Nabeulu zahrají o zlato

Žďár měl taky čistou šanci, ale my jsme šli po gólu dvakrát nebo třikrát sami na branku. Kdybychom o půlce vedli, víc než o gól, tak bychom asi vyhráli celý zápas. Hosté by byli nervóznější a minimálně by museli víc otevřít hru,“ komentoval první část zápasu trenér Blanska Martin Maša.

Největší šance navýšit vedení měli Luboš Chloupek a Jan Trtílek. Bohužel pro jejich tým se tak nestalo, naopak krátce po přestávce hosté vyrovnali. Do druhé půle Žďár pozměnil rozestavení a místo Jana Maška přišel na hřiště uzdravený Václav Pohanka. Ten hru hostů oživil a právě po jeho spolupráci s Trojánkem Matěj Vopršal vyrovnal.

V 11. kole Moravskoslezské fotbalové ligy porazil  MFK Vyškov doma SK Uničov 1:0.
Fotbalisté Vyškova porazili silný Uničov. Domácí podržel debutant Klimeš

Žďár si pak udržoval územní převahu a nebezpečný byl zejména při standardních situacích. V koncovce ale hostům chyběl klid a přesnost, a když už se jim akci podařilo zakončit, stál jim v cestě výborný brankář David Záleský.

„Bod je pro nás dobrý, ale mám rozporuplné pocity, protože jsme mohli i vyhrát, i když Žďár byl fotbalovější, a také silnější v osobních soubojích. Ve druhé půlce už nás přitlačil, protože nám, přesněji některým hráčům, začaly odcházet síly a nemáme tak široký a kvalitní kádr, abychom to střídáním mohli změnit. Ale mrzí mě ta první půlka, kdy se možná mohlo rozhodnout. Celkově chválím bojovnost mužstva. Obstáli jsme v defenzívě, dopředu byl cítit Honza Pšikal, takže tam Trtílek nebyl sám, a navíc mu dokázal chystat dobré balony. A samozřejmě, podržel nás David Záleský,“ shrnul své hodnocení Maša.

FK Blansko – FC Žďár n. S. 1:1

Poločas: 1:0
Branky: 13. Kratochvíl - 64. Vopršal. Rozhodčí: Bernatík - Poláček, Liška
ŽK: Pšikal, Imramovský - Vitásek, Vopršal, Fiala
Diváků: 210
Blansko: Záleský - Imramovský, Šplíchal, Feik, Škrabal - Závodný - Chloupek (90. R. Němec), M. Šmerda (81. Hladký), Pšikal (73. D. Šmerda), Kratochvíl – Trtílek. Trenér: Martin Maša
Žďár: Konrád - Fiala, Wasserbauer, Šindelka, L. Komínek (84. Ločárek) - Bureš, Štursa, Vitásek, Trojánek (90. Nedvěd) - Mašek (58. Pohanka), Vopršal. Trenér: Jozef Vanko