Přípravné utkání se po dohodě trenérů hrálo na stadionu v Radslavicích na tři krát třicet minut. A jedenáctka blanenského kouče Michala Kuglera začala mnohem aktivněji a byla nebezpečnější. I proto, že vyškovský Zbořil nasadil v první půlhodině na hřiště převážně mladé hráče z dorostu. Základní osa divizního áčka vběhla postupně na hřiště až po půl hodině hry. Na straně Blanska byl v prvních minutách hodně vidět mladíček Jan Trtílek, v uplynulé sezoně nejlepší střelec staršího dorostu. Toho v útoku doplnil Jiří Oulehla z brněnské Zbrojovky.

Po sedmačtyřiceti minutách už vedlo Blansko 3:0. Trefili se Bubeníček, Trtílek a Vašák. A to ještě několik tutovek hostům zlikvidoval výtečný gólman Holásek. Poslední půlhodina byla naopak v režii Vyškova. V 68. Minutě fauloval blanenský stoper Maška a penaltu proměnil Sigmund. A minutu před koncem snížil na rozdíl gólu po trestném kopu Koláček, když za Němcova záda dorazil odražený míč. „Porazit Vyškov je pro nás úspěch. Cenné vítězství. Ale je to jen příprava, takže se vítězství nedá přeceňovat. Po třech týdnech jsme si zahráli zápas se silným soupeřem. V utkání jsem viděl ještě dost nedostatků, na kterých musíme zapracovat," zhodnotil zápas pro web FK Blansko blanenský trenér Michal Kugler.

Blansko, kterému nedávno unikl postup do divize, hraje v sobotu další přípravný zápas v Miroslavi. „V týdnu máme čtyři tréninky. Uvidíme, jak se nám podaří další přípravný zápas," dodal Kugler.

Vyškov – Blansko 2:3

Branky: 68. Sigmund z pen., 89. Koláček – 18. Bubeníček, 27. Trtílek, 47. Vašák

Blansko: Němec – Bubeníček, Pernica, Maška, Jarůšek – Sedláček, Hepp, Vašák, Šenk – Oulehla, Trtílek, střídali: Doležel, Zouhar, Šplíchal, Juran

so 21. 7. Miroslav – Blansko (13.30)