Fotbalisté Rájce ve čtvrteční dohrávce 6. kola I. B třídy skupiny A rozmetali Podolí 7:0. Hosté ze Soběšic přesto v neděli nepřijeli s přehnaným respektem. Šlo o šest bodů dvou sousedů v tabulce a o kontakt na první čtveřici. A už po sedmi minutách Soběšice vedly. „Branku jsme dostali poté, co jsme nepokryli míč po našem rohovém kopu a hosté šli do otevřené obrany," popsal rájecký trenér Radek Sedláček. A pro jeho tým bylo za chvíli ještě hůř. Po zákroku Ondry Čepy kopali hosté penaltu, kterou proměnil David Hudák. „Viděl jsem gestikulaci pomezního, že to penalta není, hlavní rozhodčí ji odpískal a my to musíme respektovat. Naštěstí jsme dali ještě do přestávky na 2:1," doplnil Sedláček. Snižovací branku dal ve 32. minutě Formánek.

Začátek druhého poločasu měli možná domácí aktivnější, ale žádný drtivý tlak to nebyl. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že to otočíme. Viděli jsme v zápase se Svratkou, kde jsme prohrávali 3:0, že jsme mohli minimálně srovnat. Bohužel soupeř nás moc do ničeho nepustil, hra byla strašně rozkouskovaná a nedostali jsme se do nějakého souvislejšího tlaku," uvědomoval si rájecký kouč.

Obrovskou šanci měli Ráječtí v 68. minutě. Gólman Soběšic nejprve po rohu vytáhl Farníkovu tvrdou střelu pod břevno a vzápětí vytěsnil ze stejného místa i pokus Fialy.

Další penalta

Přání fanoušků po srovnání nakonec vyslyšel Jakub Sedlák. Postavil se k přímému kopu a krásnou střelou si poradil se zdí i s brankářem.

V dalších minutách začali být zase nebezpečnější hosté. V 80. minutě zachránilo domácí břevno, o něco později si sice Farník naběhl na hezkou přihrávku, ale přestřelil bránu. V obraně se pak nechal připravit o míč Hudákem a ten poslal do šance nabíhajícího Kozla. Na hranici vápna jej opět zastavoval domácí kapitán Čepa. Naštěstí pro domácí sudí ocenil žlutou kartou jen přihraný pád hostujícího hráče.

Hned po další akci už rozhodčí nařídil proti Rájci druhou penaltu. I k ní se postavil úspěšný střelec prvního pokutového kopu David Hudák a poslal míč znovu k pravé tyči. Tentokrát si na gólmana Poláka nepřišel, míč vyrazil a rychlým výkopem se snažil vyslat spoluhráče do brejku. „Spoléhal jsem na to, že to kopne stejně," komentoval to po utkání rájecký gólman. Vychytaná penalta sice domácí hráče nabudila k závěrečnému tlaku, z něj se však urodila jen šance Formánka, když si položil kus od brány gólmana, a Farníkův roh, který posadil na hlavu Sedlákovi. Ten těsně přestřelil.

„Bod je pro nás dobrý. My jsme nedali penaltu, ale oni taky měli šance, které nedali, takže remíza je spravedlivá," zhodnotil výsledek předseda FC Soběšice Lubomír Hanuš.

Jeho slova potvrdil i domácí trenér Sedláček. „Je to tak, šance byly na obou stranách, nakonec ten bod bereme," uzavřel.

Rájec je v tabulce skupiny A šestý s jedenácti body, o skóre přeskočil Černou Horu, která doma prohrála s Čebínem 1:5.

I. B, sk. A

dohrávka 6. kola

Rájec-Jestřebí – Podolí 7:0 (3:0)

Farník 2, Lesovský 2, Čepa 2, Hanskut

ČK: Navrátil – Outrata

8. kolo

Rájec-Jestřebí – Soběšice 2:2 (1:2)

Formánek, Sedlák – Hudák, Motyčka

Diváků: 150

Černá Hora – Čebín 1:5 (1:2)

Tatíček – Kučera 2, Sadílek, Smetana, Sokol Michal